Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На базі облдержадміністрації створено платформу для відкритого діалогу між бізнесом, владою та контролюючими органами

18 жовтня 2019 - 16:43

За ініціативи голови облдержадміністрації Віталія Туринка відбулась нарада щодо вирішення проблемних питань підприємств малого та середнього бізнесу.

Участь у нараді взяли представники влади, керівники структурних підрозділів ОДА, представники правоохоронних органів, податкової служби, ДСНС, Держгеокадастру, митниці тощо. На захід зареєструвалися понад 60 підприємців.

– Ми зібрались разом, щоб зруйнувати ту стіну, яка склалася між бізнесом і владою. Не так давно я сам був по ту сторону цієї стіни. Я ініціював створення такої дискусійної платформи на базі обласної адміністрації, щоб підприємці та влада, правоохоронці, контролюючі органи познайомилися та озвучили свої проблеми, побажання. Подібні зустрічі відтепер будуть відбуватися регулярно. Наше завдання як влади – вивести бізнес у рівні умови та створити конкурентоспроможну середу. Сьогодні у такому дискусійному форматі ми зможемо почути кожного, – наголосив Віталій Туринок.

За словами заступника голови облдержадміністрації Андрія Антонова, найбільш кричуща ситуація склалася у сфері господарської діяльності, пов’язаної з металобрухтом, виробників сільськогосподарської продукції та підприємств малого та середнього бізнесу.

Начальник головного управління Національної поліції України Микола Лушпієнко зазначив, що спеціально запросив на цю зустріч усіх керівників районних управлінь.

– Я людина не з вашої області. Так само, як і мої колеги з СБУ, прокуратури. Я не розумію тієї ситуації, що склалася у вас. Не розумію цього рівня недовіри. Зараз ми всі тут, покажіть, або підійдіть особисто та назвіть, хто вимагає у вас хабар. Або які створюються проблемні ситуації для вас. Присутнім всім тут підприємцям кажу і поширте серед знайомих: у вас ніхто не вимагає хабарів. Ваші гроші нікому з тут присутніх не потрібні, – зазначив він.

У ході дискусії представники різних галузей бізнесу окреслили найбільш проблемні ситуації, які турбують та заважають працювати підприємцям. Під час активного обговорення були внесені пропозиції від громадськості. Значна увага приділена діяльності нелегального бізнесу, які не тільки не сплачують податки, а які не дають розвиватися легальним підприємствам.

Підсумовуючи зустріч, Віталій Туринок зазначив, що зараз розробляється механізм виведення економіки з тіні.

– Колеги, бачите яка нагальна проблема взаємної недовіри. Влада хоче, щоб бізнес поводився порядно та не ухилявся від сплати податків. Бізнес вже звик комусь платити за певні «умови» ведення своєї справи. Зараз у нас є унікальна можливість очистити ряди контролюючих органів та налагодити нормальні взаємовідносини. Я закликаю вас, не бійтеся. Риба псується з голови. Я так і говорю своїм заступникам, працівникам, правозахисникам – я забороняю брати участь у будь-яких корупційних схемах. Але й бізнес повинен виконувати закон. Ми всі хочемо змін. Ми почали діалог, і я дякую вам, – підкреслив голова ОДА Віталій Туринок.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області