Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Туринок представив інвестиційні проєкти розвитку області на форумі RE:THINK Invest in Ukraine у Маріуполі

29 жовтня 2019 - 16:47

Сьогодні голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок бере участь у першому інвестиційному форумі RE:THINK Invest in Ukraine, що відбувається в Маріуполі під егідою Президента України Володимира Зеленського.

У рамках форуму працює шість ключових панельних дискусій, у яких беруть участь представники центральної та місцевої влади, бізнесу, міжнародних та українських інвестиційних фондів, компаній, донорських організацій та міжнародних фінансових корпорацій.

Віталій Туринок виступив на панельній дискусії «Регіони: потреби та мрії». Її модерували перший заступник Керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов та Міністерка розвитку громад та територій України Альона Бабак. Голова облдержадміністрації представив учасникам форуму два інвестиційні проєкти у Запорізькій області.

– Запорізька область – потужний індустріальний регіон, який є базовим для економіки України завдяки промисловому потенціалу. В нашій області виробляється майже кожен третій кіловат електроенергії в Україні, 42 % – сталі,  33 % – прокату чорних металів, понад 20 % – чавуну. Однак сьогодні ми презентуємо проєкти, спрямовані на розвиток територій та галузей, які можуть змінити вектор розвитку Запорізького регіону, – наголосив Віталій Туринок.

Приміром, це Кирилівка, яка є одним з найпопулярніших курортів України. Щорічно на цьому узбережжі відпочиває понад 2 млн туристів. Курортна зона налічує сотні баз відпочинку.

– Головна проблема Кирилівки – відсутність якісної туристичної інфраструктури та базових комунікацій. Наразі туристична локація Кирилівка не має централізованої системи водопостачання та водовідведення. Тому подальший розвиток курорту можливий лише за умови створення сучасних інженерних комунікацій, – зазначив посадовець.

Проєкт передбачає реалізацію повного комплексу заходів зі створення сучасної системи централізованого водопостачання та водовідведення у Кирилівці, здатної забезпечити питною водою понад чотири тисячі місцевих жителів та 80 тисяч туристів одночасно в літній сезон, та будівництво каналізаційних очисних споруд потужністю 12 000 м3/добу.

 Віталій Туринок також презентував проєкт «Відновлення живлення сільськогосподарських площ на півдні Запорізької області».

– Запорізька область має потужний потенціал для агропромислового розвитку. В області наразі 241 тис. га зрошуваних земель. При цьому щорічний фактичний полив в області становить 22% від наявного фонду. На територіях є магістральна артерія Р-8 для зрошення, але знищена мережа приєднувальних водоводів. Ми пропонуємо проєкт, який дозволить розв’язати ці проблеми та вивести АПК Запорізької області на якісно інший рівень. Проєкт спрямований на відновлення живлення сільськогосподарських площ розміром 2100 га, – сказав голова ОДА.

За словами Віталія Туринка, в межах цього проєкту пропонується розробити проєктно-кошторисну документацію, побудувати трубопроводи, реставрувати насосні станції та придбати за кошти приватних виробників інноваційні промислові дощові системи, які дозволять створити багаторічні плантації садів та ягідників.

Як підкреслив очільник регіону, презентовані на форумі запорізькі проєкти не лише розв’язують нагальні проблеми області, вони можуть надати дуже потужний імпульс для розвитку регіону в майбутньому.

Варто відзначити, що у роботі першого інвестиційного форуму RE:THINK Invest in Ukraine взяли участь понад 50 представників міжнародних та українських організацій і міжнародних фінансових корпорацій.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою