Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Гуляйпільський фестиваль «Вольниця» зібрав творчі таланти громад

5 листопада 2019 - 10:26

З нагоди святкування 131-ї річниці від дня народження ватажка повстанського руху на Півдні України Нестора Махна в м. Гуляйполе відбувся ХІ обласний фестиваль народного мистецтва «Вольниця».

Захід традиційно організували Гуляйпільська міська рада, Департамент культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації та обласний методичний центр культури і мистецтва.

Фестиваль на честь легендарного отамана Нестора Махна тривав два дні у культурно-спортивному комплексі «Сучасник». У перший день виступили дитячі колективи, наступного дня долучилися дорослі колективи. Загалом на фестивалі виступив 81 колектив із міст Бердянська та Токмака, Більмацького, Василівського, Вільнянського, Кам’янсько-Дніпровського, Новомиколаївського, Оріхівського, Чернігівського, Пологівського і Гуляйпільського районів.

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко привітав учасників та гостей свята.

– Гуляйпільщина завжди виступала локомотивом суспільно-політичних змін. Сто років тому саме тут, уперше в Україні, постала на практиці ідея місцевих синдикатів як альтернатива вертикально інтегрованій державній владі. І саме зараз цю ідею ми втілюємо в реформі децентралізації. Тому цілком логічно, що саме місто Гуляйполе стало сьогодні центром такого потужного фестивалю місцевих громад області, участь у якому беруть понад 80 колективів. Фестиваль проводиться з метою збереження та розвитку української національної духовності, патріотичного виховання молоді, пізнання історичного минулого, відродження і популяризації українського народного мистецтва, – зазначив посадовець.

У фоє культурно-спортивного комплексу відбулися виставка-інсталяція «Край, де гуляли тарпани», креативна виставка «Куточок маленького українця», виставка декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва «Шедеври Гуляйполя» та виставка-ярмарок краєзнавчої літератури «Хранителі історії Гуляйпільщини».

За підсумками фестивалю народного мистецтва «Вольниця» визначено переможців у номінаціях:

 «Хореографічні колективи», «Розмовний жанр», «Вокальні гурти, ансамблі», «Інструментальні ансамблі, оркестри народних інструментів, малі інструментальні форми»,  «Фольклорні колективи», «Хорові колективи».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров