Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі та області не зафіксовано випадків захворювання на коронавірус 2019-nCoV

28 січня 2020 - 12:14

На сьогодні у Запоріжжі та області не зафіксовано випадків захворювання на коронавірус 2019-nCoV. Про це під час брифінгу повідомив в. о. директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Роман Терехов.

Наразі у світі нараховується понад 4 тисячі захворілих на коронавірус, 106 людей померло. В Україні було три підозри на коронавірусну інфекцію 2019-nCoV, але всі три випадки не підтвердились. Жодного виду коронавірусу в Запоріжжі та області не зафіксовано, втім ситуація стрімко розвивається. Запобіжні заходи стосовно проникнення вірусу на територію області проводяться. Вчора з цього приводу відбулася нарада оперативного штабу, на якій у тому числі були представники запорізького аеропорту. Прямих рейсів із Запоріжжя до Китаю в запорізькому аеропорту немає, але є стикові, тож запобіжні заходи в аеропорту також проводять.

При цьому в області залишається напружена ситуація по захворюваності на грип та ГРВІ. Через захворюваність дітей закриваються на карантин школи та окремі класи. Проте це жодним разом не пов’язано з коронавірусом.

Роман Терехов запевнив, що закриття шкіл та класів на карантин через ГРВІ – сезонна ситуація та надав рекомендації щодо профілактики. Так, необхідно вести здоровий спосіб життя, дотримуватись правил гігієни, уникати місць масового перебування людей. При перших ознаках захворювання необхідно звернутися за медичною кваліфікованою допомогою та не займатися самолікуванням.

Як зазначила завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Марина Колерова, перші ознаки захворювання на коронавірус мають познаки грипу, проте захворювання швидко розвивається та викликає пневмонію, що може призвести до летальних випадків. Тому необхідно буди пильними, та обов’язково звертатися до лікарів.

Зазначимо, що Міністерство охорони здоров’я України раніше оприлюднило рекомендації для громадян щодо коронавірусу 2019-nCoV.

Також у зв’язку із загостренням епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням у Китаї захворювання, викликаного  коронавірусом 2019-nCoV, Міністерство закордонних справ та Міністерство охорони здоров’я України рекомендують громадянам України тимчасово утриматися від поїздок без нагальної потреби до провінції Хубей та м. Ухань, де є найбільший ризик зараження.

Рекомендації громадянам України, які планують подорож до Китаю або наразі перебувають в країні, за посиланням.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу