Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі школярі змагалися за участь у фінальному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад

17 лютого 2020 - 16:15

Відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з фізики, інформаційних технологій, української мови та літератури, французької мови, російської мови та літератури.

За інформацією Департаменту освіти та науки облдержадміністрації, в олімпіаді з фізики взяли участь 83 учні 8-11 класів закладів освіти Запорізької області, переможцями визнано 42 учні.

Привітали учасників та ознайомили з умовами змагань керівники олімпіади: доктор педагогічних наук, професор ЗНУ Олександр Іваницький; доктор педагогічних наук, професор ЗНУ Андрій Андрєєв; кандидатка педагогічних наук, доцентка, завідувачка кафедри дидактики та методик навчання природничо-математичних дисциплін ЗОІППО Лілія Васильченко. Також з побажаннями перемоги до юних фізиків звернувся кандидат фізико-математичних наук Олександр Багрійчук.

Сприятливі умови для проведення змагань створив гостинний педагогічний колектив Запорізького багатопрофільного ліцею № 99 під керівництвом Ольги Солдатєнко.

Отже, у фінальному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики, який відбудеться у Полтавській області, Запорізьку область представлятиме команда у складі 4 учнів.

Що стосується олімпіади з інформаційних технологій, завдання виконували 67 учнів 9-11 класів закладів освіти області, переможцями визначено 46 учасників. У фінальному етапі, що відбудеться у Херсонській області, від Запорізької області візьмуть участь 5 учнів.

В обласному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з французької мови взяли участь 36 учнів, переможцями визнано 16 учасників. Команда у складі 4 учнів представить область у фінальному етапі, який відбуватиметься у Запоріжжі з 22 по 27 березня 2020 року.

В олімпіаді з російської мови та літератури взяли участь 78 учнів. Наразі триває перевірка учнівських робіт. Членам журі необхідно визначити трьох учнів, які представлять Запорізьку область у фінальному етапі, що відбудеться у Києві.

В обласному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури взяли участь 85 учнів 9 та 11 класів закладів освіти області. Наразі триває перевірка робіт. Журі має визначити 7 учнів, які представлять область у фінальному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури, який буде проходити у Харкові.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака