Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі школярі змагалися за участь у фінальному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад

17 лютого 2020 - 16:15

Відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з фізики, інформаційних технологій, української мови та літератури, французької мови, російської мови та літератури.

За інформацією Департаменту освіти та науки облдержадміністрації, в олімпіаді з фізики взяли участь 83 учні 8-11 класів закладів освіти Запорізької області, переможцями визнано 42 учні.

Привітали учасників та ознайомили з умовами змагань керівники олімпіади: доктор педагогічних наук, професор ЗНУ Олександр Іваницький; доктор педагогічних наук, професор ЗНУ Андрій Андрєєв; кандидатка педагогічних наук, доцентка, завідувачка кафедри дидактики та методик навчання природничо-математичних дисциплін ЗОІППО Лілія Васильченко. Також з побажаннями перемоги до юних фізиків звернувся кандидат фізико-математичних наук Олександр Багрійчук.

Сприятливі умови для проведення змагань створив гостинний педагогічний колектив Запорізького багатопрофільного ліцею № 99 під керівництвом Ольги Солдатєнко.

Отже, у фінальному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики, який відбудеться у Полтавській області, Запорізьку область представлятиме команда у складі 4 учнів.

Що стосується олімпіади з інформаційних технологій, завдання виконували 67 учнів 9-11 класів закладів освіти області, переможцями визначено 46 учасників. У фінальному етапі, що відбудеться у Херсонській області, від Запорізької області візьмуть участь 5 учнів.

В обласному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з французької мови взяли участь 36 учнів, переможцями визнано 16 учасників. Команда у складі 4 учнів представить область у фінальному етапі, який відбуватиметься у Запоріжжі з 22 по 27 березня 2020 року.

В олімпіаді з російської мови та літератури взяли участь 78 учнів. Наразі триває перевірка учнівських робіт. Членам журі необхідно визначити трьох учнів, які представлять Запорізьку область у фінальному етапі, що відбудеться у Києві.

В обласному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури взяли участь 85 учнів 9 та 11 класів закладів освіти області. Наразі триває перевірка робіт. Журі має визначити 7 учнів, які представлять область у фінальному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури, який буде проходити у Харкові.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників