Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Світ побачив четвертий том «Усної історії Російсько-Української війни 2014-2018 роки»

17 березня 2020 - 11:00

foto

До Дня Українського Добровольця в обласному краєзнавчому музеї відбувся круглий стіл, на якому презентували четвертий том «Усна історія Російсько- Української війни 2014-2018 роки». Видання розповідає про добровольчий рух, як протидію російській агресії та містить спогади військовослужбовців, які воювали у складі добровольчих батальйонів.

У круглому столі взяли участь директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко, представники добровольчих підрозділів, товариство «Просвіта», військовослужбовці, громадські активісти та співробітники музею.

– Видавничий проєкт «Усна історія російсько-української війни» було започатковано ще у 2015 році. Уже вийшло три книги із цієї серії, які презентували розповіді бійців 79-ї та 55-ї бригад Збройних Сил України, військовослужбовців Національної гвардії України, представників запорізької Служби з надзвичайних ситуацій, волонтерів, переселенців. Четвертий том охоплює період 2014-2018 років війни. Він виданий Українським інститутом національної пам’яті у співпраці з історичним факультетом ЗНУ, облдержадміністрацією, Інститутом української археографії та джерелознавства ім. М.Грушевського НАН України, – розповів Владислав Мороко.

Для учасників заходу бібліотека представила книжкову виставку, присвячену українським добровольчим формуванням «Донбас», «Азов», «Айдар», Добровольчому українському корпусу «Правий сектор», батальйонам тероборони, історії їх створення, бойовому досвіду, свідчення та щоденники добровольців.

Зазначимо, 12 березня у краєзнавчому музеї відкрилась інформаційна фотовиставка «Захисник держави Український Доброволець».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України