Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Щоденні показники

Щодня у заклади охорони здоров’я з підозрою на зараження коронавірусом звертаються запоріжці

21 березня 2020 - 12:48

foto

У Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації повідомляють про стан поширення на території Запорізької області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV.

За станом на ранок 21 березня в закладах охорони здоров'я області дев’ять пацієнтів з підозрою на зараження коронавірусом очікують лабораторного підтвердження, з них шістьох земляків госпіталізовано до інфекційного стаціонару.

За минулу добу госпіталізовано ще трьох пацієнтів, які прибули з країни, яка ендемічна на захворювання коронавірусом. На цей час пацієнти проходять обстеження. Два пацієнти заходяться на самоізоляції.

За даними Міністерства охорони здоров’я, на ранок 21 березня в Україні лабораторно підтверджений 41 випадок COVID-19. На жаль, три з них летальні. Один пацієнт із Чернівців одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 15 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена: у Чернівецькій (25 випадків), Житомирській (2 випадки), Київській (3), Донецькій (1), Дніпропетровській (2), Івано-Франківській (2), Львівській (1), Тернопільській (1), Харківській (1) областях та три випадки у м. Київ. 

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Упродовж 20 березня до Центру громадського здоров’я надійшло 80 підозр на COVID-19. Усього з початку 2020 року надійшло 450 повідомлень про підозру на COVID-19.

Важливо! При перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування. 

На сайті Запорізької обласної державної адміністрації з’явився розділ «Все про коронавірус». Тут ви можете знайти офіційні джерела інформації, пам’ятки про самоізоляцію та профілактичні заходи, оперативну інформацію щодо стану захворюваності на COVID-19 в Запорізькій області, Україні, світі. 

В області працює цілодобовий штаб. З будь-яких питань можна звертатись на цілодобову гарячу лінію за номером: 0-800-503-508.


 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»