Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Задля забезпечення інсуліном пацієнтів з діабетом в регіони направлять понад 650 мільйонів гривень

26 березня 2020 - 12:50

foto

На сьогодні забезпечення препаратами інсуліну пацієнтів з цукровим діабетом адмініструє місцева влада, у розпорядження якої й підуть гроші згідно з рішенням Кабміну.

Відповідну Постанову прийняв Кабінет Міністрів України. Цим рішенням кошти, які були передбачені на забезпечення препаратами інсуліну пацієнтів з цукровим діабетом у Програмі медичних гарантій, були спрямовані у субвенцію для регіонів.

На сьогодні забезпечення препаратами інсуліну пацієнтів з цукровим діабетом адмініструє місцева влада, у розпорядження якої й пішли гроші згідно з рішенням Кабміну. Відповідальність за їхнє ефективне та раціональне використання лежить саме на органах місцевого самоврядування.

Раніше кошти на забезпечення хворих на діабет, які потребують інсулінотерапії, були  закладені у Програмі медичних гарантій, яка у повному обсязі запрацює 1 квітня 2020 року. Разом з тим, забезпечення повноцінного виписування та відпуск препаратів інсуліну для лікування хворих на діабет за електронним рецептом можливі за умови готовності всіх учасників процесу: аптек, лікарів, фармвиробників та пацієнтів. На сьогодні ця підготовка триває та планується, що адміністрування програми реімбурсації препаратів інсуліну перейде до НСЗУ з 1 жовтня 2020 року.

Так, НСЗУ стане єдиним платником за програмою, рецепт буде виключно електронним. А всі учасники процесу користуватимуться тими перевагами, які надає єдиний платник НСЗУ, як це зараз відбувається з програмою реімбурсації «Доступні ліки».

Зазначимо, що за рік роботи програми реімбурсації «Доступні ліки»  понад 2 мільйони пацієнтів отримали лікарські засоби за електронними рецептами, а НСЗУ виплатила аптекам за відпущені ліки 880 мільйонів грн.

 

За матеріалами Урядового порталу

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств