Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

Оголошується конкурс на присудження обласної літературно-мистецької премії імені Петра Ребра

6 квітня 2020 - 08:40

З шостого квітня 2020 року Департамент культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації розпочинає прийом творів на присудження обласної літературно-мистецької премії імені Петра Ребра.

Премія заснована з метою вшанування пам’яті видатного запорізького поета, прозаїка, публіциста, літературознавця, гумориста і сатирика, перекладача, журналіста, драматурга, краєзнавця, громадського і культурного діяча Петра Павловича Ребра, поповнення літературної і мистецької скарбниці Запорізької області новими творами у різних жанрах, виявлення та підтримки творчо обдарованих особистостей.

Згідно з Положенням претендентами на премію можуть бути громадяни України, яким виповнилося 18 років та які проживають і зареєстровані у Запорізькій області, та творчі колективи Запорізької області.

Премія встановлюється у чотирьох номінаціях:

«Літературні твори» (художні твори різних жанрів, які були надруковані протягом останніх п’яти років) – 20 тис. гривень;

«Літературознавство і публіцистика» (літературознавчі, публіцистичні, журналістські праці, в яких досліджується або пропагується творчість Петра Ребра) – 15 тис. гривень;

«Виконавська майстерність» (виконання не менше двох творів Петра Ребра) – 10 тис. гривень;

«Початківець» (автор-початківець чи виконавець-початківець) – 5 тис. гривень.

Премія встановлюється для одного лауреата у кожній номінації та не підлягає розподілу між кількома претендентами в межах однієї номінації. Премія вдруге не присуджується особі, яка вже є її лауреатом.

Матеріали на здобуття премії подаються закладами та установами культури і мистецтва, навчальними закладами, громадськими організаціями шляхом висування претендентів; шляхом самовисування. Твори претендентів подаються та виконуються державною мовою. Прийом триватиме до 11 травня цього року.

Звертаємо увагу, що у зв’язку з карантинними заходами, спричиненими гострою респіраторною хворобою COVID-19, усі матеріали на здобуття премії мають подаватися в електронному вигляді на адресу znadouk@gmail.com з подальшим дублювання у паперовому вигляді на адресу Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації: пр. Соборний, 164, м. Запоріжжя, 69107. Контактні телефони: (061) 239-03-62, (061) 239-04-11.

Повністю з текстом розпорядження голови Запорізької обласної державної адміністрації «Про затвердження Положення про обласну літературно-мистецьку премію імені Петра Ребра» можна ознайомитися за посиланням: http://document.ua/pro-zatverdzhennja-polozhennja-pro-oblasnu-literaturno-miste-doc344212.html .

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області