Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Тепер продати та купити овочі й фрукти можливо онлайн

18 квітня 2020 - 11:15

foto

За ініціативи депутата Запорізької облради Ярослава Криля почала роботу всеукраїнська платформа оголошень. Вона надає послуги онлайн-продавцям та покупцям овочів, зелені та салатів у межах країни.


За допомоги сайту teplizza.com.ua продавці отримали можливість продати вирощений урожай без витрат на рекламу або оренду торгових місць. Покупці — вибрати якісні продукти, вирощені в будь-якій точці України, за прийнятними цінами.

Це спільний проєкт представника депутатського корпусу Запорізької обласної ради та Кам'янсько-Дніпровського району. Зокрема, голови Кам'янсько-Дніпровської районної ради Михайла Пригоди.

Необхідність створення віртуального майданчика для продажу якісної сільгосппродукції обумовлена пандемією коронавірусу. Адже через обмеження в роботі ринків відбулися кардинальні зміни в закупівлях та сфері логістики, що відбилося на вартості продуктів для населення.

- Населення нашого району — майже 40 тис. осіб. Практично в кожному дворі є власна теплиця. В урожайний рік тут вирощують та продають до 200 тонн томатів на добу. При цьому як агрофірми, так і дрібні фермери вирощують тільки селекційні сорти овочів, якість, смакові та транспортабельні властивості яких перевірені часом. Томати, огірки, редис, капуста, салати, солодкий перець, кабачки, морква, виноград... Ця плодово-овочева продукція може та має бути на столах українців, — пояснив Михайло Пригода.

Своєю чергою, Ярослав Криль впевнений, що люди оцінять переваги інтернет-торгівлі овочами, чого в Україні донині не було.

- Чим більше надійде пропозицій від фермерів та запитів від торгових мереж, тим більше буде нових зв'язків та активніше допомога бізнесу, — підсумував депутат облради.

Довідково.
teplizza.com.ua - це соціальний проєкт. Його місія — допомогти продавцям та покупцям на умовах, вигідних обом сторонам.

На сайті є розділи як для виробників/продавців, так і для покупців. Також невдовзі запрацює сервіс для залучення перевізників. Тобто, якщо великий «мережевик» знаходиться в Києві, за допомогою сайту, не виїжджаючи за межі свого місця розташування, він зможе замовити овочі, залучити перевізника та отримати товар.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни