Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Медики Дніпрорудненської лікарні отримали засоби індивідуального захисту

28 квітня 2020 - 15:53

Медичні працівники Дніпрорудненської багатопрофільної міської лікарні одні з перших зіткнулись із випадками захворювання на коронавірус. На сьогодні у медзакладі продовжують лікування пацієнти з COVID-19. Голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок відвідав Дніпрорудненську лікарню та ознайомився зі станом закладу охорони здоров’я на старті другого етапу медичної реформи.

На вихідних Запорізька область отримала черговий гуманітарний вантаж від благодійників. У ньому: біозахисні костюми та комбінезони, бахіли, маски саме для медиків. Усі засоби захисту розподілено в залежності від потреби лікарень. Дуже важливо захистити медиків усіма необхідними засобами індивідуального захисту.

Сьогодні лікарям Дніпрорудненської багатопрофільної міської лікарні для боротьби з коронавірусом передано індивідуальні засоби захисту.

Зокрема, 500 захисних костюмів типу 4 STUMP 2020 SP без бахіл, 200 біозахисних костюмів Zhejiang Ugly Duck без бахіл, 100 одноразових біозахисних костюмів з бахілами, 50 біозахисних одноразових комбінезонів з бахілами, 150 медичних респіраторів «Jin Chang» №95, 620 масок №95 та 70 одиниць бахіл.

Голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок подякував представникам місцевого бізнесу, які підтримали ініціативу Президента України і надають допомогу лікарям і жителям нашої області.

– Для нас було і є у пріоритеті захист наших лікарів, які щоденно знаходяться у контакті з хворими. Днями ми отримали черговий гуманітарний вантаж з необхідними саме для медиків засобами індивідуального захисту. Сьогодні мені приємно передати медикам Дніпрорудненської багатопрофільної міської лікарні для боротьби з коронавірусом біозахисні костюми різних типів, одноразові комбінезони, респіратори, маски та бахіли. Ми зі свого боку робимо усе можливе, щоб не допустити поширення захворювання та забезпечити медиків всім необхідним. Об’єдналися представники влади, великих підприємств, благодійних фондів, аби разом подолати виклики пандемії та боротися з хворобою. У такий час дуже важливо відчувати розуміння від кожного жителя області. У даному випадку порозуміння – це свідоме та відповідальне ставлення до всіх карантинних обмежень, – наголосив Віталій Туринок.

Гуманітарну допомогу надали два благодійні Фонди. Ці організації надають медичну, соціальну та гуманітарну допомогу, забезпечують медичні установи міста й області медикаментами, медичними витратними матеріалами та обладнанням. Гуманітарний вантаж був доставлений завдяки допомозі ПАТ «Запоріжсталь».

Міській голова м. Дніпрорудне Юрій Коробов подякував обласній владі та благодійникам, які оперативно відгукнулися на потреби медиків та надали гуманітарну допомогу лікарні.

– Ми вдячні Фондам, які надали допомогу нашій лікарні. Це дуже важливо – отримати своєчасну допомогу для лікарень, яка, відповідно, допоможе медикам мінімізувати поширення захворюваності. Як ви знаєте, містечко в нас невелике, а медичних працівників задіяно не мало. Тому для нас актуальна будь-яка допомога, а тим більше, засоби індивідуального захисту, – зазначив Юрій Коробов.

На сьогодні у Запорізькій області зареєстровано 208 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Також в області вже одужали 45 захворілих. На жаль, є п’ять летальних випадків. Наразі епідеміологи перевіряють ще п’ять підозр на хворобу.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування