Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Туринок ознайомився з ходом будівництва Центру надання медичної допомоги у селищі Сонячне

29 квітня 2020 - 14:42

На всіх об’єктах, які визначені програмою Президента України «Велике будівництво», тривають роботи з будівництва, реконструкції та капітального ремонту. Ці об’єкти – важливі соціальні та інфраструктурні одиниці, якими постійно користуються жителі Запорізького регіону. Серед них: дитячі садочки, школи, медичні заклади, дороги.

Сьогодні голова облдержадміністрації Віталій Туринок відвідав селище Сонячне, де з листопада тривають роботи з будівництва Центру первинної медичної допомоги. Участь у заході взяв заступник голови ОДА Володимир Тарасенко та голова Широківської ОТГ Денис Коротенко. 

– Як я вже наголошував, «Велике будівництво» – це масштабний соціальний проєкт. Саме зараз, в умовах карантину, цей проєкт сприятиме відновленню економіки. На будівництво та реконструкцію визначених об'єктів залучають місцеве населення, збільшується кількість робочих місць. Не дивлячись на всесвітню пандемію коронавірусу, в нашій області продовжуються роботи на визначених об’єктах. Ми розуміємо, наскільки вони є важливими та потрібними для місцевих жителів. Серед них є і цей медичний заклад у селищі Сонячне. Роботи тривають у безпечному для працівників режимі та з дотриманням усіх протиепідемічних рекомендацій. Сподіваюсь, що дуже скоро вже зможу привітати місцевих жителів Широківської ОТГ з відкриттям цього закладу, – зазначив Віталій Туринок.

Як розповів Володимир Тарасенко, з кінця 2019 року, коли розпочались ремонтні роботи, до сьогодні вже завершено: усі земляні роботи, залито фундаменти, встановлено зовнішні та внутрішні стіни і перегородки. Вже виконано монтаж внутрішніх мереж, мереж каналізації та водопостачання, залізобетонних плит перекриття. Улаштовано бетонні підлоги без верхнього шару покриття. Повністю змонтовано вікна та зовнішні двері, виконано мережі електропостачання та освітлення. Наразі виконуються роботи з улаштування внутрішнього опорядження.

Роботи виконує підрядна організація ТОВ «Грифон груп». Представник фірми Олег Бойченко ознайомив посадовців зі станом ремонтних робіт на майданчику.

– Багато чого вже зроблено. Проте, залишається ще чимало відповідальної роботи. Зокрема: улаштувати вентиляційні шахти, покрівлю, утеплити фасад. Зробити оздоблення фасаду, монтаж системи опалення, вентиляції, кондиціонування, електрообладнання, електроосвітлення. Наша компанія налаштовуватиме систему охоронної сигналізації, пожежну сигналізацію, комп’ютерні та телефонні мережі, систему відеоспостереження, інтернет. У переліку робіт йдеться і про нанесення дорожньої розмітки та знаків біля будівлі, – розповів Олег Бойченко.

Загалом вартість робіт по об’єкту складає 12,3 млн грн.

Підсумовуючи, Віталій Туринок наголосив, що ніколи раніше так гостро не стояло питання стану нашої медичної галузі, як сьогодні. Тому у планах – поступово відновлювати заклади охорони здоров’я на територіях Запорізького регіону.  

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей