Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мелітопольська лікарня отримала монітори для спостереження за пацієнтами

9 травня 2020 - 12:00

Голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок разом із першим заступником Іваном Федоровим у рамках робочої поїздки у Мелітопольський район відвідали Мелітопольську лікарню інтенсивних методів лікування.

Віталій Туринок в якості гуманітарної допомоги від ТОВ «МТ-МЕД» передав лікарні п'ять моніторів. Нові монітори призначені для спостереження за фізіологічними параметрами пацієнтів (артеріальним тиском, частотою серцевих скорочень, частотою дихання, насиченням крові киснем, температурою тіла). Також вони забезпечують безперервний контроль електрокардіограми. Монітори особливо необхідні для пацієнтів, які потребують контролю серцевого ритму.

Устаткування передано для реанімаційних відділень лікарні для інтенсивних методів лікування.

У медичному закладі Віталій Туринок подякував лікарям за роботу, адже медичні працівники за будь-яких обставин завжди «на передовій».

– Користуючись нагодою, хочу всіх привітати з Днем пам’яті та примирення та з прийдешнім Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Як і тоді, на війні, медики були затребуваними та рятували життя постраждалим. Так і зараз, ми бачимо, яких масштабів досягла світова пандемія. А першим зіткнулись із цим – звичайно, медики. Дякую вам за самовіддану працю. А також хочеться відзначити благодійні організації, які надають гуманітарну допомогу нашим лікарням. Я не перестану повторювати, що сила українців – в єдності, – зазначив Віталій Туринок.

За словами завідуючої інфекційним відділенням лікарні Тетяни Лобанової, ці багатофункціональні монітори дозволять цілодобово слідкувати за станом здоров’я пацієнта.

- У березні на базі інфекційної лікарні було розгорнуто госпіталь для надання допомоги хворим на коронавірус. За цей час було вилікувано 29 осіб, тридцятий пацієнт ще лікується. З підозрою на захворювання було 25 пацієнтів. З пацієнтами працювало 40 людей медичного персоналу. Всі вони за березень та за квітень отримали надбавки за фактично відпрацьований час у розмірі 300%. Також медичні працівники отримали 100% від міської влади, - повідомила Тетяна Лобанова.

На сьогодні лікарня на 100% забезпечена індивідуальними засобами захисту для медичного персоналу, медикаментами та медичними апаратами.

- Ми будемо і надалі виконувати обіцянки та підтримувати лікарів, які борються з хворобою, виплати надбавок – це найменше, що ми можемо для вас зробити. Мелітопольська лікарня одна з перших почала приймати та лікувати пацієнтів з підозрою на коронавірус. Інфекціоністи на високому рівні взялися за роботу та показали гідний результат. На сьогодні в Мелітополі не реєструється нових захворювань. Надбавки всім медичним працівникам виплачені. Надалі ми будемо лише зміцнювати наші позиції та покращувати умови праці для медичних працівників, - зазначив, підбиваючи підсумки, Віталій Туринок.


 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області