Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запитання запорізьких журналістів Президент визнав цікавими

23 квітня 2009 - 11:28

Під час прес-конференції Президента України Віктора Ющенка на прямий зв'язок з "Українським домом" виходили міста Запоріжжя, Львів та Одеса.

У великій студії Запорізької обласної державної телерадіокомпанії зібралися місцеві, дніпропетровські та донецькі журналісти. Їм двічі випала нагода поспілкуватись з Президентом.

Перше, що запитали запоріжці, стосувалося земельних відносин, зокрема, проведення аукціонів з продажу земельних ділянок. Закон, який повинен регулювати ці питання, досі не ухвалений Верховною Радою. Через це унеможливлюється обіг земельних ділянок, а відповідно мільйони гривень не надходять до бюджетів.

Віктор Ющенко назвав такий стан речей «політикою вчорашнього дня» і виступив її опонентом. Коріння проблеми Глава держави вбачає у тому, що деякі депутати наживаються на цьому. Остаточне закінчення оформлення паїв, створення єдиного кадастру повинно наблизити до мети - надати людині права розпоряджатися своєю землею, - підбив риску, відповідаючи на це запитання, Віктор Ющенко.

Проблеми через відсутність закону є і в сільських, селищних та міських радах, у власності яких знаходяться сільськогосподарські угіддя. Та всі труднощі з цих питань може вирішити прийняття земельного закону, - підбив риску, відповідаючи на це запитання, Президент України.

Також регіональних журналістів цікавило питання рейдерського захоплення на прикладі ДП «Запорізький титано-магнієвий комбінат». Причину цього явища Віктор Ющенко вбачає у безкарності.

- Рейдерське захоплення стоїть поряд з корупцією, Фондом державного майна України… Щоб вирішити проблему, треба змінити Конституцію та створити 2-палатний парламент. Таким чином, відокремити політичну силу від впливу на формування судочинства та правопорядку, заявив Глава держави.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю