Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін обговорив з підприємцями проблемні питання ведення бізнесу в регіоні

30 червня 2020 - 16:20

Вперше після карантинних обмежень відбулось засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва. Захід відбувся під керівництвом голови облдержадміністрації Віталія Боговіна та за участі першого заступника голови ОДА Івана Федорова, директорки Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Оксани Матвіїшиної, керівників обласної прокуратури, податкової, Національної поліції.

– Я донедавна сам був бізнесменом і дуже розумію ваші проблеми. Ми завжди відкриті до всіх, хто веде бізнес у правовому полі, робить усе легально та відкрито. Карантинні обмеження дійсно дуже сильно вплинули на роботу бізнесу, зупинилися підприємства, припинилися надходження і, звичайно, ми відчуваємо це і по обласному бюджету. Першим питанням сьогодні на розгляд винесено – тиск правоохоронних органів на бізнес. Я одразу хочу наголосити, усі, хто працюють в законному полі, повинні звертатися до нас, поліції та повідомляти про факти порушень. Щоб поліція почала розслідування, потрібна письмова заява, – зазначив Віталій Боговін.

Учасники коордради обговорили створення інтерактивної мапи нелегальних підприємств: МАФів, пунктів металолому, «наливайок», точок збору вторсировини. Це буде корисним інструментом для боротьби з нелегальним бізнесом. Очільник Головного управління Національної поліції Микола Лушпієнко ініціював онлайн-зустріч більшої кількості підприємців з силовими структурами. У період адаптивного карантину тільки у відеорежимі можна зібрати якомога більше небайдужих бізнесменів.

Місцеві виробники попросили сприяння у питанні співпраці з мережами магазинів. Суть проблеми полягає у тому, що запорізьким виробникам складно потрапити на прилавки супермаркетів. Таким чином місцеве населення і не знає про багатьох місцевих виробників. А великі відомі супермаркети платять податки за місцем реєстрації, тобто, не в Запоріжжі.

Також підприємці поцікавились про плани щодо відновлення площі Фестивальної. Місцеві бізнесмени зацікавлені у ремонті площі та заявили про намір допомогти, якщо буде оприлюднено проєкт реконструкції.

Для власників ресторанного бізнесу було важливо дізнатися, чому з п’ятниці обмежено час перебування у закладах. Зокрема, до 22.00. Віталій Боговін наголосив, що 22-а година – це той час, коли людина може встигнути відпочити і при цьому відповідально ставиться до установлених правил (бути в масці, тримати соціальну відстань тощо).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також