Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На запорізьких мостах розпочато основні будівельні роботи

22 липня 2020 - 12:30

На автотранспортній магістралі через р. Дніпро у м. Запоріжжя розпочато основні будівельно-монтажні роботи. Хід виконання будівельних робіт перевірив голова облдержадміністрації Віталій Боговін.

Автотранспортна магістраль через р. Дніпро у Запоріжжі є інфраструктурним об’єктом загальнодержавного значення, який забезпечуватиме транспортний зв'язок між Лівобережжям та Правобережжям України. Запорізькі мости - один з найважливіших інфраструктурних об’єктів нашої країни, який входить до переліку Національної програми «Велике будівництво». Будівництво мостових переходів триває вже 16 років та нарешті  зрушило з мертвої точки, тут активно розпочато основні роботи.

Представники турецької компанії Onur Taahhut Tasimacilik Insaat розповіли, що першочергове завдання мостобудівників у поточному році - реалізувати перший етап будівництва першої черги. Він включає забезпечення проїзду з Правобережної частини міста через р. Дніпро та о. Хортиця по трьом полосам руху мостовими переходами з виїздом на Прибережну магістраль та вул. Тюленіна.

Згiдно договору термiн завершення робiт- 2024  р. Але за умов стабильного фінансування,  пiдрядник пообiцяв завершити будiвництво Запорiзьких мостiв за 2 роки.

Для робітників облаштоване мобільне містечко, яке розраховано на проживання 400 осіб. На сьогодні там проживає та працює на будівництві мостів 125 людей, з них 25% працівників – турецькі фахівці.

Найближчим часом планується перевести роботу з будівництва мостових переходів у цілодобовий режим.

Віталій Боговін підкреслив, що вже є перші результати великої роботи та будівництво набирає обертів, обласна влада сприятиме скорішому та якісному виконанню всіх необхідних будівельних робіт та тримає на особливому контролі будівництво цього важливого стратегічного об’єкту. Тож, запорізьким мостам бути, при цьому, жителі Запорізької області вже цього року зможуть у цьому переконатися.

Нагадаємо, роботи з відновлення будівництва Запорізьких мостів було розпочато у квітні 2020р.

Довідково.

Запорізький міст — це магістраль безперервного руху довжиною понад 9 км, яка складається з шести транспортних розв’язок, у складі яких 27 штучних споруд, в тому числі два 2 позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху.

Будівництво та подальша експлуатація автотранспортної магістралі через р. Дніпро у м. Запоріжжя дозволить поліпшити транспортне сполучення через р. Дніпро у Запорізькому регіоні, розв’язати існуючі критичні транспортно-соціальні проблеми міста Запоріжжя шляхом створення стабільних і безпечних транспортних зв’язків безперервного руху між право- і лівобережними частинами міста через острів Хортиця.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області