Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З початку року за сприяння служби зайнятості 89 безробітних громадян започаткували власну справу

4 серпня 2020 - 15:35

foto

Програма фінансової державної підтримки мікро- та малого підприємництва «Доступні кредити 5-7-9%» працює ефективно. Зокрема, збільшується кількість банків, що надають цю послугу.

На початок серпня сума виданих кредитів становить понад 3,3 мільярда гривень для 1755 компаній. У структурі кредитного портфеля найбільше коштів було надано підприємствам сільського господарства (62%) та переробної промисловості (14%).

Програма кредитування «5-7-9%» доступна у 18 банках. Ще 10 фінансових установ виявили бажання долучитися до неї, що свідчить про успішність ініціативи. В рамках Програми кредит можна отримати вже в: АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк», АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Укрексімбанк», АТ АКБ «Банк Львів», ПАТ «Пумб», АТ «Банк Альянс», АТ «Кредобанк», ПАТ «Банк Восток», АТ «Райффайзен Банк Аваль», АТ «Таскомбанк», АТ «Альфа-банк», АТ «КБ «Глобус», АТ «Мегабанк», АТ «Полікомбанк», АТ «Креді Агріколь банк», а також, відповідно, «КредитВест Банк» та «ОТП банк».

Сприяння підприємницьким ініціативам безробітних – одне з головних направлень роботи державної служби зайнятості. В Запорізькій області тільки з початку року за сприяння служби власну справу започаткували 89 безробітних громадян.

Служба співпрацює як партнер з питань підбору кадрів, консультування з різних питань ведення діяльності, звітності, кредитування. Окрім цього, Служба надає фінансову допомогу роботодавцям за працевлаштування безробітних, які є малоконкурентними на ринку праці. Під час пандемії понад 7350 роботодавців, в т.ч 6271 ФОП Запорізької області отримали позитивні рішення щодо надання допомоги по частковому безробіттю. У результаті чого 13 770 осіб зберегли робочі місця.

Нагадаємо, державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» ініційована Президентом України та Кабінетом Міністрів для широкої підтримки проєктів українських мікро- та малих підприємств.

Надання трьох можливих ставок – 5%, 7% або 9% – за кредитами залежить від розміру бізнесу та терміну його діяльності. Додатково ставка кредитування знижуватиметься на 0,5% річних за кожного найманого працівника, але не менше ніж до 5% річних.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?