Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розпочато низку святкових заходів на честь Дня Державного прапору України та святкування 29-ї річниці незалежності

18 серпня 2020 - 14:45

Заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Свистун та директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко напередодні двох великих свят провели брифінг з питань підготовки та проведення заходів на честь Дня Державного прапору України та святкування 29-ї річниці незалежності України.

Як наголосили організатори свята, заходи мають пройти урочисто і з дотриманням карантинних норм. Традиційно в Запорізькій області святкові заходи відбудуться в усіх містах і селах, територіальних громадах. Незважаючи на обмежену кількість учасників святкування, всі заходи відбудуться в урочистій обстановці, також готується кілька сюрпризів під час святкування.

За словами Олександра Свистуна, в області вже розпочата низка святкових заходів. Зокрема, в усіх бібліотеках та музеях проходять тематичні виставки. У виставковій залі Запорізької організації Національної спілки художників України відкрито виставку запорізьких художників «До Дня Незалежності України».

21 серпня о 8.30 відбудеться покладання квітів біля погруддя Т. Шевченку в Шевченківському районі м. Запоріжжя. Також відбудеться святковий тематичний онлайн-концерт «Хай святиться ім’я твоє, Україно!» артистів  Запорізького обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. В. Г. Магара. 21 серпня в Запорізькій обласній філармонії заплановано концерт «Заспіваю про тебе, Україно!», початок о 18.00.

22 серпня Запорізький обласний театр молоді запрошує на свято для всієї родини -  концерт «Любов моя - Україна!», він розпочнеться о 18.30.

Безпосередньо на свята планується:

- 23 серпня на острові Хортиця пройдуть урочистості на честь Дня Державного прапора України, на які будуть запрошені  ветерани та воїні АТО-ООС, військовослужбовці ЗСУ та Національної гвардії. На одному з найвищих флагштоків на острові Хортиця замайорить прапор України. Одночасно військові з молоддю розгорнуть 100 метровий прапор України.

- 24 серпня на острові Хортиця на території Історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» Національного заповідника «Хортиця» планується провести основну програму свята. Свої мистецькі подарунки  тут презентуватимуть Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В.Г. Магара, Запорізька обласна філармонія, провідні запорізькі рок-гурти. Також у цей день планується проведення молодіжного флешмобу. Відбудуться урочистості, виступи артистів, святковий концерт, великий рок-концерт, виступ симфонічного оркестру, який буде супроводжуватись світловим шоу.

На святкові дні 23-24 серпня буде організовано роботу додаткового громадського транспорту для підвозу запоріжців та гостей нашого краю до місця проведення заходів на острові Хортиця. Гостей свята закликають виконувати карантинні заходи – використовувати захисні маски, тримати соціальну дистанцію. Розглядається можливість транслювання святкових заходів  онлайн, щоб усі змогли долучитися до перегляду урочистої програми на острові Хортиця.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області