Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області створено Центр протидії коронавірусу STOPCOVID19

27 серпня 2020 - 10:08

У Запорізькій обласній державній адміністрації презентовано створення Центру протидії коронавірусу STOPCOVID19. У презентації взяли участь голова Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Боговін, радниця голови Запорізької обласної державної адміністрації з питань охорони здоров’я Олена Теряєва, заступник директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Олександр Мащак.

Центр створений для надання вчасної та достовірної інформації про поширення коронавірусу та методи захисту, а також з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції.

- Пандемія торкнулася всього світу, не стала виключенням і Запорізька область. Пів року тому ми вчилися жити і працювати в нових умовах карантину. Ми пережили першу хвилю захворюваності в умовах жорсткого карантину. Мій обов’язок як голови облдержадміністрації – зробити так, щоб друга хвиля захворювання відбулась без жорстких карантинних обмежень. Тому я та моя команда сьогодні презентуємо створення Центру, який надаватиме всю необхідну та актуальну інформацію щодо перебігу захворювання та карантинних обмежень, - наголосив голова облдержадміністрації Віталій Боговін.

Основні сфери діяльності Центру:

-  За участю ПАТ «НСТУ», центральних та регіональних засобів масової інформації і телерадіоорганізацій посилюємо інформаційно-роз’яснювальну роботу із населенням шляхом поширення соціальної інформації щодо профілактики захворювання на гостру респіраторну хворобу SARS-CoV-2, можливих наслідків захворювання;

- Готуємо заклади охорони здоров’я другої черги, які визначені опорними з надання медичної допомоги хворим на SARS-CoV-2;

- Проводимо інформаційно-роз’яснювальну кампанію серед населення щодо важливості дотримання протиепідемічних заходів;

- Гуртуємо навколо центру небайдужих людей: бізнесменів, активістів, журналістів, щоб разом протистояти COVID-19.

- Центр відсьогодні надаватиме максимально оперативну інформацію, буде сповіщати про зміни щодо карантинних обмежень, висвітлювати роботу медиків та бригад екстреної медичної допомоги, а також наявність ліків та завантаженість ліжок у лікарнях тощо. За добу в Україні зафіксовано 1974 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Станом на ранок 27 серпня в Україні 112 059 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. У Запорізькій області за останню добу зареєстровано 15 нових випадків захворювання.  Всього в області зареєстровано 1454 лабораторно підтверджені випадки, у тому числі 118 – серед дітей та 169 – серед медичних працівників. Одужало та виписано 819 хворих, продовжує лікуватись 608 хворих. На жаль, зареєстровано 25 летальних випадків. Урядом адаптивний карантин в Україні подовжено до 31 жовтня. В регіонах із «зеленим» рівнем епідемічної небезпеки, до яких входить Запорізька область, буде заборонено проведення дискотек, роботу нічних клубів, діяльність закладів громадського харчування з організації дозвілля. Все це робиться, щоб не допустити поширення захворювання, і дуже важливо дотримуватись карантинних обмежень. У цьому запоріжцям допоможе Центр, який має зворотній зв'язок у режимі 24 години на добу 7 днів на тиждень, - наголосила Олена Теряєва.

Також у рамках роботи Центру планується надання актуальної щоденної інформації про епідситуацію в області та методи захисту населення; три рази на тиждень - брифінги зі ЗМІ та моніторинг, у яких буде повідомлятися, чого саме не вистачає в лікарнях і що робиться Центром для вирішення питань.

- На сьогодні Запорізька область за показниками має «зелений» рівень епіднебезпеки. В регіоні майже у два рази рівень захворюваності нижче граничного рівня. Вже 1 вересня у закладах освіти розпочнеться новий навчальний рік. Дуже важливо учням та педагогам не нехтувати засобами індивідуального захисту, дотримуватись соціальної дистанції та робити дезінфекцію рук на приміщень. Також свято першого дзвоника не буде проводитись у форматі масового святкування. Все це дозволить нам уникнути можливих ускладнень у майбутньому, - зазначив Олександр Мащак.


Довідково.

Канали комунікації Центру: zoda.gov.ua, facebook.com/zoda.gov.ua, youtube-канал «Запорізька обласна державна адміністрація» і t.me/zoda_gov_ua. Також інформація розміщуватиметься на особистих сторінках у мережі facebook Віталія БоговінаРомана Терехова та Олени Теряєвої. Додатково буде створено сторінку центру STOPCOVID19 у мережі facebook і telegram-канал.

Також кожен зможе звернутися на «гарячу лінію» SPOPCOVID19 у Запорізької області:

15-45 - цілодобова урядова лінія

0 800 503 508 - Запорізькмй обласний контактний центр
(пн-чт з 8 до 17 години, пятниця з 8 до 16:45)


707-26-81 - цілодобова лінія лабораторного центру

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області