Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

Оголошується конкурс на здобуття премії за досягнення в краєзнавчій роботі імені Якова Новицького

4 вересня 2020 - 10:36

Департамент культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації до 10 жовтня 2020 року приймає матеріали на здобуття обласної премії за досягнення в краєзнавчій роботі імені Якова Новицького (далі - Премія) в п’яти номінаціях: за визначні видання з краєзнавства; за активну популяризацію історії та культури краю; за дослідження, збереження і відродження нематеріальної культурної спадщини; за визначні досягнення в музейній та пам’яткоохоронній діяльності; за науково-організаційну та просвітницьку діяльність у краєзнавстві. Розмір однієї Премії складає 9000 грн.

Премія  заснована  з метою вшанування пам’яті видатного історика, археолога, етнографа, фольклориста, краєзнавця, педагога Якова Павловича Новицького, збереження культурної спадщини, дослідження та популяризації історії, культури, звичаїв і традицій, розвитку і пропаганди краєзнавства Запорізького краю, підтримки діячів науки, культури і туризму, громадських активістів краєзнавчого руху, творчих спілок та музейних працівників.

Претендентами на Премію можуть бути громадяни, яким виповнилося 18 років та які проживають і зареєстровані у Запорізькій області, а також внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані в органах з питань соціального захисту населення Запорізької області.

Премія встановлюється для одного лауреата у кожній номінації та не підлягає розподілу між кількома претендентами в межах однієї номінації.

Матеріали на здобуття Премії подаються закладами та установами культури і мистецтва, науки і освіти, творчими спілками, науковими товариствами, громадськими організаціями у сфері науки, культури і туризму, засобами масової інформації.

Повністю з текстом розпорядження голови Запорізької обласної державної адміністрації від 08.08.2018 № 416 «Про затвердження Положення про премію за досягнення в краєзнавчій роботі імені Якова Новицького» можна ознайомитися на сайті облдержадміністрації.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць