Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

Оголошується конкурс на здобуття премії за досягнення в галузі музичного мистецтва імені Івана Паторжинського

14 вересня 2020 - 16:20

Департамент культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації запрошує митців взяти участь у здобутті  премії за досягнення в галузі музичного мистецтва імені Івана Паторжинського.      Премія  встановлюється відповідно до Програми розвитку культури Запорізької області на 2018-2022 роки з метою виявлення кращих зразків вітчизняного музичного мистецтва, підвищення професійної майстерності артистів, музикантів, композиторів, стимулювання залучення до професійної діяльності молодих талановитих авторів і виконавців, підвищення престижу і авторитету музичної галузі Запорізького краю.

Згідно з Положенням, претендентами на премію можуть бути громадяни, яким виповнилося 18 років та які проживають і зареєстровані в Запорізькій області, а також  внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані в органах соціального захисту населення Запорізької області.

Премія встановлюється у таких номінаціях: за видатні досягнення у створенні музичного проекту; за видатні досягнення у професійному виконавському мистецтві; за видатні досягнення у сфері професійної композиторської творчості.

Для переможців у кожній із номінацій установлюється премія в розмірі  15000 грн.

Матеріали на здобуття премії подаються закладами та установами культури і мистецтва, навчальними закладами, обласними організаціями та обласними відділеннями національних творчих спілок України, громадськими організаціями у сфері культури, які можуть представити на здобуття премій не більше двох претендентів у відповідній номінації.

Основними критеріями оцінки претендентів на отримання премії є: значний внесок у розвиток та популяризацію музичного мистецтва; високий професійний рівень, творча індивідуальність; значні досягнення у міжнародних та всеукраїнських престижних конкурсах, фестивалях.

Переможці визначаються експертною радою, склад якої затверджено розпорядженням голови Запорізької обласної державної адміністрації.

Матеріали на здобуття премії подаються до 12 листопада, а засідання експертної ради з визначення переможців пройде до 19 листопада. Церемонія вручення премії відбудеться наприкінці листопада.

Положення про премію за досягнення в галузі музичного мистецтва імені Івана Паторжинського - https://www.zoda.gov.ua/news/41897/pro-zatverdzhennya-polozhennya--pro-premiju-za-dosyagnennya-v-galuzi--muzichnogo-mistetstva-imeni-ivana-patorzhinskogo.htm зміни до Положення - https://www.zoda.gov.ua/news/43105/vneseno-zmini-do-polozhennya-pro-premiju-imeni-ivana-patorzhinskogo.html

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку