Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Велике будівництво»: Запорізька область серед лідерів реалізації проєкту

24 вересня 2020 - 12:47

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін звітував про 100 днів роботи на посаді. Окремо очільник регіону зупинився на реалізації в області програми «Велике будівництво».

Запорізька область стала лідером з реалізації проєкту Президента України «Велике будівництво». На 100% завершено капітальний ремонт у запорізькій школі-інтернаті №7, гімназії «Софія» м. Дніпрорудне та гімназії №8 м. Мелітополь. Всі капітальні ремонти та реконструкції проводяться у зазначені терміни з урахуванням якості проведення робіт.

Запорізька область стала однією з перших в Україні, яка встановила камери і зробила онлайн карту об'єктів Великого Будівництва - bigbud.zoda.gov.ua.

- Запорізькі мости – це флагман програми Президента «Велике будівництво». Згідно договору, термін будівництва мостів – 4 роки. Ми ж плануємо завершити через 2 роки. Роботи ведуться цілодобово. На цей рік заплановано фінансування у розмірі 3,7 млрд грн. До кінця 2020 року заплановано відкрити 1 смугу руху на мосту, який з’єднує Бабурку з о. Хортиця, - зазначив Віталій Боговін.

Завершено реконструкцію ділянок траси Н–30 "Василівка–Бердянськ" 112,3 км. Виконуються роботи з благоустрою. Тривають роботи на трасі М-18 “Запоріжжя-Василівка” 123 км. За всю історію незалежності маємо рекордну кількість відремонтованих доріг.

Збудовано першу чергу Запорізької вітроелектростанції потужністю 98 МВт. Після завершення будівництва вона стане найбільшою ВЕС в Україні з сумарною потужністю 500 МВт, а також увійде в п’ятірку найбільших наземних вітроелектростанцій в Європі. Введення в експлуатацію вже в цьому році.

Триває підготовка до опалювального сезону. Рівень підготовки котелень понад 93%, житлових будинків – більше 90%, об’єктів соціальної сфери  – більше 92%. Проводиться робота з місцевою владою щодо перегляду тарифів на новий опалювальний сезон. Зокрема, зменшено тариф для населення у м. Вільнянськ на 10% від минулого року. В мерію Бердянська подано розрахунки нового тарифу, який також буде менший, ніж в минулому році.

- В області будується чимало об’єктів. Особливо я пишаюсь тими, які ми розпочали будувати та вже завершили. Планомірна робота триває, ми працюємо, - наголосив Віталій Боговін.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей