Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На всій території Запорізької області посилюються протиепідемічні заходи

25 вересня 2020 - 14:50

Сьогодні, 25 вересня, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олени Теряєвої відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До онлайн наради також приєдналися керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко та Головний санітарний лікар Запорізької області Роман Терехов.

Учасники засідання обговорили епідемічний стан та питання продовження карантину на території Запорізької області.

- На жаль, ситуація із захворюваністю погіршилася в усьому світі, не стала виключенням і Запорізька область. За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, наразі розпочалася друга хвиля пандемії. Україна серед лідерів по показникам захворюваності у Європі та світі.  На ранок 25 вересня у Запорізькій області зареєстровано 3 428 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. За минулу добу було зареєстровано 140 нових випадків захворювання – це новий антирекорд. Продовжує лікуватись 2200 хворих. Госпіталізовано 319 осіб, амбулаторно лікується 1881 хворий на коронавірусну інфекцію. Через хворобу в області зареєстровано 55 летальних випадків, - зазначила Олена Теряєва.

Через зростання рівня захворюваності на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Новий розподіл набуде чинності з 00:00 28 вересня 2020 року. 

«Помаранчевий» рівень запроваджено у Мелітополі, Токмаку та у Оріхівському, Пологівському районах Запорізької області

«Жовтий» рівень прийнято рішення встановити у  Запоріжжі, Бердянську та у Веселівському, Вільнянському, Гуляйпільському, Запорізькому, Мелітопольському, Михайлівському, Новомиколаївському, Токмацькому, Якимівському районах.

Як наголосив Роман Терехов, на території всієї Запорізької області посилюються протиепідемічні заходи. До наявних правил карантину додаються нові обмеження. На територіях із «жовтим» рівнем епідемічної небезпеки: забороняється діяльність хостелів і відвідування установ соціального захисту без особливої потреби; обмеження роботи розважальних закладів у нічний час; проведення масових заходів у закладах громадського харчування обмежується 20 особами. Більш жорсткі обмеження вводяться через встановлення «помаранчевого» рівня. Зокрема, забороняється діяльність закладів розміщення, крім готелів, та розважальних закладів і ресторанів в нічний час; відміняється планова госпіталізація; робота спортивних залів, розважальних центрів, закладів побутового обслуговування, музеїв та бібліотек має бути організована з дотриманням соціальної дистанції.

Слід зазначити, що епідемічні рівні встановлюються на 14 днів. Проте, на території регіону або окремої адміністративно-територіальної одиниці регіону, на якій установлено “жовтий”, “помаранчевий” та “червоний” рівень епідемічної небезпеки, додатково можуть застосовуватись обмежувальні протиепідемічні заходи, визначені рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій або органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору