Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Конкурс на кращий слоган для Запорізької області буде запущено повторно

21 жовтня 2020 - 14:15

Заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Свистун провів засідання за «круглим столом» з питань розвитку туристичної галузі Запорізької області. У засіданні також взяли участь директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко, члени робочої групи з розробки Стратегії розвитку туризму Запорізької області, залучені експерти.

Учасники засідання обговорили результати конкурсу слоганів та результати розробки візуального бренду Запорізької області.

З 6 по 16 жовтня на конкурс слоганів було надіслано 94 пропозиції, деякі з них повторювалися. Відбір слоганів відбувався шляхом голосування членів робочої групи, за результатами якого найбільшу підтримку отримали такі варіанти:

  • Запоріжжя – у серці назавжди (9 схвалень);
  • Запоріжжя – величність минулого, історія майбутнього! (5 схвалень);
  • Залізне серце України (4 схвалення);
  • Край з характером! Побачимось? (4 схвалення);
  • Тут починалась Україна (4 схвалення);
  • Море і Січ – подих сторіч (4 схвалення);
  • Запорізький край – туристичний рай (4 схвалення).

Проте, на думку експертів, не один із запропонованих варіантів не відображає у повній мірі туристичну привабливість області, тому не може претендувати на перемогу. У зв’язку з чим конкурс буде запущено повторно. Також Олександр Свитун розвінчав декілька фейків, які почали з’являтися навколо проведення цього конкурсу та створення бренду Запорізької області загалом.

  •  У соціальних мережах розповсюджуються не правдиві фейки стосовно цього конкурсу. Я хочу пояснити, що відбувається насправді, щоб не розповсюджувати чиїсь домисли. По перше, ми запустили проєкт щодо створення брендінгу Запорізької області. При цьому, жодної копійки з обласного бюджету не було використано. Насамперед, це соціальний проєкт, до якого долучилась активна молодь. По друге, деяким запоріжцям не сподобались кольори, з якими асоціюється Запорізька область. За результатами опитування, до трійки лідерів потрапили зелений — 51%, жовтий — 42% та блакитний — 33%. У цьому опитуванні взяли участь понад 3 тисяч респондентів. Жодних підстав вважати результати соціологічного опитування некоректними, у нас немає. Я нагадаю, що основна мета цього проєкту – підвищити туристичну привабливість Запорізької області та разом створити такий символ, який би відокремлював Запорізьку область серед інших регіонів. Тому оголошується рестарт конкурсу. Конкурс продовжено та пропонується долучитися до участі всім охочим. Давайте продовжимо цю роботу разом, - звернувся Олександр Свистун.

Про початок та термін проведення конкурсу буде додатково повідомлено на сайті облдержадміністрації та на тематичних фейсбук-сторінках.

Також учасники засідання обговорили теми та напрями, які увійдуть до Стратегії розвитку туризму у Запорізькій області та до Програми розвитку рекреаційно-курортного комплексу та туризму в Запорізькій області на 2021-2025 роки.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей