Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі аудитори забезпечили відшкодування втрат на суму понад 53 млн гривень

23 жовтня 2020 - 15:35

Фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області за січень-вересень 2020 року забезпечили відшкодування порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму понад 53 млн  гривень.

Керівники місцевих органів влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій за результатами заходів контролю прийняли 96 управлінських рішень та врахували 42 пропозиції за результатами державних фінансових аудитів.

Аудитори передали до правоохоронних органів матеріали 21 заходу контролю, розпочато 15 досудових розслідувань, вручено 7 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

За вчинені порушення бюджетного законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 47 осіб, 4 - до матеріальної та 16 – до дисциплінарної.

 До підприємств, установ та організацій, під час ревізій яких виявлені порушення, у 10 випадках застосований такий захід впливу, як зупинення операцій з бюджетними коштами. Направлено 6 попереджень про неналежне виконання бюджетного законодавства на суму 3,6 млн гривень. Повернуто одержувачами бюджетні кошти, використані не за цільовим призначенням, у сумі 1,1 млн гривень.

Крім того, фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області провели ревізію фінансово-господарської діяльності Департаменту інфраструктури та благоустрою Запорізької міської ради за період з 2017 до 2020. За результатами було встановлено порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму понад 1,1 млн гривень.

Значна сума порушень виявлена під час зустрічної звірки в підрядній організації ТОВ “АДАМАСТО ЛТД”. Із загальної суми виявлених порушень цією підрядною організацією не відшкодовано жодної копійки. Решта порушень, зумовлених завищенням вартості виконаних робіт, на загальну суму 820 тис. грн допустили 7 підрядних організацій. Наразі вони повернули до бюджету міста Запоріжжя 596 тис. гривень.

Окремо слід зазначити, що мали місце факти непроведення зустрічних звірок у двох підрядних організаціях – ПрАТ«Спеціалізоване монтажно-експлуатаційне підприємство «Символ» та ПП «ШТРІХ».

Протягом періоду, який підлягав ревізії, Департамент допустив ряд суттєвих порушень у веденні бухгалтерського обліку, які призвели до заниження вартості активів на суму 50,7 млн грн.

Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів. На 8 посадових осіб Департаменту за порушення законодавства з фінансових питань складено протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності.

 

Довідково.

Якщо вам відомі факти порушення діючого законодавства при витрачанні бюджетних коштів, використанні державного і комунального майна підприємствами, повідомляйте про це за телефоном довіри Управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області (061) 764- 86-68 з понеділка по четвер з 8.00 до 17.00 години, у п’ятницю - до 15.45.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку