Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На запорізьких мостах запущено рух транспорту

24 грудня 2020 - 15:30

Сьогодні, 24 грудня, у Запоріжжі відбулась знакова подія – запущено рух транспорту на мостових переходах через р. Дніпро. В урочистій події взяв участь Президент України Володимир Зеленський, який перебуває з робочою поїздкою у Запоріжжі. Супроводжував Президента голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Запорізькі мости - один з найважливіших інфраструктурних об’єктів нашої країни, який входить до переліку Національної програми «Велике будівництво». Роботи з відновлення будівництва Запорізьких мостів було розпочато у квітні 2020р. Будівництво мостових переходів триває вже понад 16 років. Та після відновлення будівельних робіт вдалося запустити рух транспорту.

Наразі реалізовано перший етап будівництва першої черги: відкриття руху транспорту по верховій частині мостових споруд на ocтpiв Хортиця. Другу частина мосту планується відкрити вже наступного року.

  • Ми раді, що програма «Велике будівництво» продовжується. Сьогодні історичний момент. Ми вже побудували 100 мостів, запорізькій  міст — найголовніший і найбільший. Сьогодні відкриваємо першу частину цього мосту. Пройшло багато років, перш ніж його побудували. Раніше не робилося нічого, а завдяки нашому підряднику зараз ми відкриваємо рух транспорту. Інша частина побудується у 2021 році. У нас є така можливість. Та це стане гарним подарунком на 30-ту річницю Незалежності України, — зазначив Володимир Зеленський.

Перші автівки по мосту проїхали з Хортицького району на острів Хортиця.

Запорізький міст — це магістраль безперервного руху довжиною понад 9 км, яка складається з шести транспортних розв’язок, у складі яких 27 штучних споруд, в тому числі, два  позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху.

Нагадаємо,  у серпні Президент України Володимир Зеленський ознайомився з ходом будівництва автотранспортної магістралі через річку Дніпро в Запоріжжі. Відповідно до проєкту, побудувати мости планується за 4 роки. Але є домовленість з підрядною організацією, що будівельні роботи на мостах можливо завершити вже за два роки.

Довідково.

Наразі рух мостом Преображенського через річку Старий Дніпро змінено. Транспортний потік буде рухатися зі сторони острова Хортиці обома смугами старого мосту в напрямку "Бабурки" (житлового масиву у Хортицькому районі). А новозбудованою частиною мосту потік автомобілів буде рухатися в зворотному напрямку.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області