Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

Оголошено список громад-партнерів програми USAID DOBRE

28 грудня 2020 - 13:30

В Українському кризовому медіа-центрі оголосили список громад-переможців відбору, які стали партнерами Програми USAID DOBRE.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. 

Програма USAID DOBRE працює в Україні з 2016 року. Донедавна програма мала 75 громад-партнерів у Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській областях. Зважаючи на успіхи та прогрес цих громад, у червні 2020 року географію роботи програми розширили на три нові області - Запорізьку, Чернігівську та Чернівецьку. 

  • Загалом під час відбору надійшло 96 заявок. Експерти передивилися всі заявки і рекомендували до другого туру 31 громаду. У другому етапі відбору громади проходили співбесіди та виконували завдання із залученням громадян. Після цього до співпраці було рекомендовано 25. Оскільки ми потрапили у передвиборчий період, то після виборів додатково говорили із сімома громадами, де змінилося керівництво, аби впевнитися у готовності до співпраці. За підсумками, серед нових партнерів ми маємо 10 міських, 7 селищних та 8 сільських громад. П'ять - Запорізька область, по 10 - у Чернігівській та Чернівецькій областях, – зазначила Юлія Єсмуханова, в.о. керівника Програми USAID DOBRE.


Так, у Запорізькій області партнерами програми USAID DOBRE стали:

Веселівська селищна територіальна громада,

Гуляйпільська міська територіальна громада,

Комиш-Зорянська селищна територіальна громада,

Пологівська міська територіальна громада, 

Широківська сільська територіальна громада.


  • Програма USAID DOBRE робить величезний внесок у підтримку і розвиток місцевого самоврядування в Україні. Головне, що не загальними деклараціями, а конкретними інвестиційними проєктами, які покращують інфраструктуру і послуги. У нас уже є історія успіху і нею можна пишатися. Дуже приємно, що сьогодні розширюється список громад, які співпрацюватимуть із програмою, – зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій В'ячеслав Негода.

За словами голови Комиш-Зорянської селищної громади Запорізької області Ігоря Гнатуші, вони були у числі перших, які об'єдналися у 2015 році, та не гаяли часу, а шукали можливості для розвитку.

  • Ми спілкувалися з колегами з тих 7 областей, де вже працювала Програма DOBRE і по-хорошому заздрили їм. Півроку тому нашій області пощастило, і в нас оголосили конкурс. Ми негайно почали формувати заявку. Вибори показали, що у нашій громаді не вистачає комунікації з людьми, і ми у співпраці з Програмою DOBRE дуже чекаємо саме на це. Нещодавно ми відвідали перший захід Програми DOBRE і ваша команда, ті фахівці, які  два дні нас навчали, надихнули на подальшу ефективну співпрацю. Ми знаємо, що роботи буде багато, але ми готові до цього, – зазначив він.

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби