Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Перелік відомостей, що містять публічну інформацію та підлягають оприлюдненню

Звіт про виконання Плану заходів щодо реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація» в Запорізькій області на 2020 рік»

6 січня 2021 - 12:41

 Звіт про виконання
Плану заходів щодо реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація» в Запорізькій області на 2020 рік»

 

На  виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 666-р «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація» на 2020 рік»  проведено відповідну роботу.

В Запорізькій області питання реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні належить до пріоритетних напрямів роботи у сфері фізичної культури та спорту.

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 11.10.2017 № 541 створено Координаційну раду з питань реалізації в області Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні.

На  засіданні  колегії  Управління   молоді,  фізичної культури та спорту облдержадміністрації, яке  відбулося 22 червня 2020 року, розглянуто питання створення умов для забезпечення оздоровчої рухової активності серед різних верств населення області та висвітлено кращі практики активізації рухової.

В області проведено моніторинг стану забезпечення населення об’єднаних територіальних громад спортивними майданчиками щодо їх відповідності ДБН В.2.2-13-2003. Вказані споруди нанесено на карту з урахуванням територій громад.

З метою масового залучення дітей до регулярних занять фізичною культурою та спортом, подальшого поліпшення фізкультурно-оздоровчої, реабілітаційної та спортивної роботи серед дітей, виявлення молодих талановитих спортсменів, для участі у фінальних змаганнях Спартакіади України «Повір у себе», Управління молоді, фізичної культури та спорту разом з ЗРЦзФКіСІ «Інваспорт та спеціальними загальноосвітніми школами- інтернатами провели з січня по березень 2020 року І та ІІ етапи змагань Спартакіади «Повір у себе» з п`яти різних видів  спорту та різних нозологій.

У І-му етапі Спартакіади «Повір у себе» проведені змагання у спеціальних школах-інтернатах для дітей з вадами розумового та фізичного розвитку, слуху, ураженнями опорно-рухового апарату  з баскетболу, плавання, настільного тенісу, легкої атлетики та футболу в яких прийняло участь понад 200  осіб.

У ІІ-му етапі обласної Спартакіади «Повір у себе» проведені змагання у спеціальних школах-інтернатах для дітей з вадами розумового та фізичного розвитку, слуху, ураженнями опорно-рухового апарату з баскетболу, плавання, настільного тенісу, легкої атлетики  та футболу в яких прийняло участь понад 100  осіб.

Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації за підтримки КЗ «Обласний центр патріотичного виховання молоді» Запорізької обласної ради 26 вересня 2020 року провів Всеукраїнський патріотичний забіг в пам'ять про загиблих воїнів «ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ».

Захід проводився з метою формування національно-патріотичної свідомості громадян України. Забіг є засобом пробігти за тих, хто загинув захищаючи нас від війни, подякувати та підтримати близьких наших героїв, об’єднання ветеранів та діючих військовослужбовців, службовців сектору безпеки та оборони України, волонтерів, молодь та свідомих громадян навколо цінностей української державності, вшанування пам’яті героїв. Загалом в акції прийняло участь більше ста чоловік – представники м. Запоріжжя, м. Маріуполя та Запорізької області.

Забезпечено якісне проведення обласних змагань та участь збірних команд області у всеукраїнських та міжнародних стартах відповідно до Календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів Управління молоді, фізичної культури і спорту облдержадміністрації.

Станом на 01.01.2021р.  в Запорізькій області продовжують працювати двадцять два центри фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”: дванадцять селищних, дев’ять міських та один районний. 

На протязі року, згідно календарних планів фізкультурно-оздоровних та спортивно-масових заходів Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації та КУ «ЦБ молоді та спорту» ЗОР, відділом фізичного здоров’я населення  було проведено понад 50 спортивно-масових та фізкультурно-оздоровчих заходів з метою пропаганди та підтримки здорового способу життя серед мешканців Запорізької області.                                                      На високому спортивному і організаційному рівні та з дотриманням вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 02.06.2020 № 33 «Про внесення змін до Тимчасових рекомендацій щодо організацій протиепідемічних заходів в деяких закладах фізичної культури та спорту на період карантину вірусної хвороби (СOVID-19)  проведено ряд заходів. Серед яких: у м. Вільнянськ - обласний юнацький турнір з футболу пам’яті О.М. Марєнка 2008-2009р.н», в смт. Кирилівка Якимівського     р-ну – обласний турнір з футболу(5х5) серед юнаків 2007 р.н. під гаслом «Спорт для всіх у кожному дворі», в м. Приморськ-обласний турнір з футболу(9х9) серед юнаків, в програмі заходів «Олімпійське літо», в  с. Підгірне Василівського р-ну- обласний турнір з футболу серед аматорських команд з нагоди Дня Конституції України, в смт. Веселе - обласний турнір з пляжного волейболу серед юнаків та дівчат 2007-2008р.н, у м. Василівка Василівського р-ну – обласний турнір з футболу серед ветеранів 45+ під гаслом «Рух заради здоров’я!», в с.Благовіщенка К-Дніпровського р-ну – обласні змагання з футболу серед юнаків присвячених Дню фізичної культури і спорту України, в с. Воскресенка Пологівського р-ну- обласний турнір з волейболу серед чоловіків.

Всі ці спортивні заходи направлені на популярізацію  здорового способу життя та пропаганду рухливої активності серед різних верств населення.  

Питання актуальності рухової активності для різних верств населення систематично висвітлюються обласними засобами масової інформації.

Крім цього, був затверджений План заходів з реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація» в Запорізькій області на 2021 рік.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку