Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вузи мають стати рушійною силою розвитку Запорізького регіону!

14 січня 2021 - 08:20

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Олександр Старух під час першої зустрічі з очільниками провідних вищих навчальних закладів області. Влада запрошує науково-педагогічні колективи до активної участі у розробці регіональних програм соціально-економічного розвитку та підвищенні кваліфікації фахівців бюджетної сфери. 

До розмови долучилися ректори Запорізького національного університету Микола Фролов, національного університету «Запорізька політехніка» Сергій Бєліков, Запорізького державного медичного університету Юрій Колесник, Таврійського державного агротехнологічного університету Володимир Кюрчев, Мелітопольського державного педагогічного університету Анатолій Солоненко, Бердянського державного педагогічного університету Ігор Богданов.

  • У нас є ідея реалізувати проєкт «Запоріжжя - інженерна столиця України». Хочемо показати, що ми - центр сучасних технологічних рішень у вертолітобудуванні, металургії, обчислювальній техніці та електроніці, - наголосив Олександр Старух. 

Всі передумови для цього є. «Запорізька політехніка» стала холдером міжнародного гранту, побудувала лабораторію хмарних обчислень та технохаб, що оснащені за останнім словом техніки. ЗНУ та БДПУ реалізують проєкт Європейського інвестиційного банку із масштабного утеплення гуртожитків. Науковці МДПУ готові долучитися до обласної програми соціально-психологічної реабілітації ветеранів АТО. ТДАТУ успішно працює за концепцією «дуальної освіти». Майбутні агрономи та механізатори  використовують теоретичні знання на практиці та отримують непогану прибавку до стипендії. Медичний університет, незважаючи на пандемію, залучає на навчання сотні нових іноземних студентів. 

Також керівники вузів говорили про спільні проблеми. Серед них – недосконала формульна система фінансування, через що особливо постраждали педагогічні вузи. Студентам інженерних та аграрних спеціальностей великі труднощі створює дуже важкий вступний іспит до магістратури з іноземної мови. Абсолютно необґрунтованим виглядає і ЗНО для заочників, значна частина яких закінчили школу багато років тому. Великі фінансові втрати понесли вузи і через карантин.

 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області