Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Навесні стартує «Велике будівництво»-2021

14 січня 2021 - 15:20

Голова облдержадміністрації Олександр Старух, перебуваючи з робочою поїздкою у Мелітопольскому районі, взяв участь у селекторній нараді під головуванням Міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова щодо реалізації програми Президента України «Велике будівництво».

Пріоритети програми на 2021 рік – створення нових робочих місць, покращення якості життя громад, залучення інвестицій. Залежно від масштабу, проєкти будуть реалізовуватися протягом двох-трьох років.

-   Підтримка депутатів бюджетного комітету дуже важлива при затверджені переліку проєктів. Ми чекаємо пропозицій до 15 січня, а це вже завтра! Інформація по проєктам повинна подаватися повністю, ми вже маємо досвід цієї роботи у 2020 році. Тож найближчим часом ми зможемо анонсувати нові проєкти «Великого будівництва» на 2021 рік. Усі вони будуть узгоджуватися в ході конкурсного відбору та перевірятися на відповідність трьом пріоритетам Державної регіональної стратегії на 2021-2027 роки: економічний розвиток регіонів та окремих територій, територіальна згуртованість, розвиток людського капіталу і доступність якісних послуг. Старт реалізації проєктів починаємо з березня, - зазначив Олексій Чернишов.

Також, за його словами, особлива увага у цьому році приділяється інклюзії та об’єктам безбар’єрності для людей з інвалідністю. На сьогодні 20 обласних адміністрацій, у тому числі і Запорізька ОДА, надали свої пропозиції. Олексій Чернишов наголосив, що питання інклюзії та безбар’єрності знаходиться на особливому контролі першої леді Олени Зеленської.

Передбачається, що не менше 30% коштів Державного фонду регіонального розвитку спрямують на проєкти розвитку для створення робочих місць, покращення якості комунальних послуг та економічного зростання регіону; 50% направлять на об’єкти соціальної інфраструктури (школи, садочки, ЦНАПи, центри безпеки) та 20% — на підтримку туристичних магнітів з урахуванням особливостей кожного регіону.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області