Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада зацікавлена у поверненні вантажопотоків до Бердянського порту

18 січня 2021 - 16:22

Про це заявив Олександр Старух під час зустрічі з представниками Бердянського морського торговельного порту, регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця», промислових і агропромислових підприємств регіону.

Під час наради учасники розглянули можливі перспективні напрямки розвитку державного підприємства БМТП та покращення транспортно-логістичної системи Запорізької області.

  • Бердянський порт має довгу історію. Були злети та падіння. Діяльність підприємства, на якому працює понад 600 осіб і яке сплачує податки до бюджетів усіх рівнів, є важливою для соціально-економічного розвитку Бердянська та Запорізької області. Це єдиний морський транспортний вузол Запорізької області, і нам варто розвивати транзитний потенціал регіону, – наголосив Олександр Старух під час наради. 

Виконуючий обов’язки директора порту Микола Таранов повідомив, що підприємство спеціалізується на роботі з усіма видами вантажів, в тому числі, які потребують спеціальних умов перевантаження і зберігання, з сухопутних видів транспорту на морські судна та у зворотному напрямку. 

БМТП обслуговується залізничною станцією та має сучасний залізничний в’їзд до перевантажувальних терміналів. На території розташовано: 8 причалів, 9 суховантажних критих складів, 21 суховантажний відкритий майданчик, майже 40 кранів. Керівник звернувся до представників промислових та агропромислових підприємств з пропозицією розглянути питання можливої співпраці та переправлення їх експортної та імпортної продукції через порт. 

В свою чергу, директор регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» Олександр Заруба зазначив, що вже ведеться робота з аналізу інфраструктури та рухомого складу для оцінки можливостей співпраці з Бердянським морським торговельним портом. Так, планується проведення реконструкції та ремонтних робіт залізничних шляхів, які забезпечують транспортування вантажів до Бердянська. Також у наявності 30 локомотивів, чого в цілому вистачає для безперебійної та ритмічної доставки вантажних вагонів до порту. 

  • Ми разом маємо створити всі умови. Об’єднати можливості регіону, підприємств області та самого порту, щоб збільшити вантажообіг, зберегти колектив і в жодному разі не допустити подальшого скорочення робочих місць, – зазначив Олександр Старух наприкінці зустрічі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію