Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух зустрівся з головою Швейцарської донорської організації

23 лютого 2021 - 12:15

Голова облдержадміністрації Олександр Старух провів зустріч з президентом донорської організації  Lichtim Osten (Швейцарія) паном Маттіасом Шьоні.

Організація Lichtim Osten з 2014 року надає активну підтримку та допомогу населенню України та, зокрема, мешканцям міста Запоріжжя та Запорізької області. Це допомога малозабезпеченим сім’ям, людям з інвалідністю, внутрішньо переміщеним особам, дітям з багатодітних сімей, дітям під опікою, людям, які постраждали внаслідок бойових дій на сході України.

Маттіас Шьоні зазначив, что організація співпрацює з 20 країнами світу, проте саме Україна знаходиться в особливому  пріоритеті. За його словами, за останні 4 роки в Запорізьку область було доставлено більше 240 тонн гуманітарної допомоги. Завдяки цьому понад 20 000 сімей отримали різдвяні подарункові набори із продуктами харчування, одягом та товарами першої необхідності; 7 медичних закладів у місті та області отримали необхідне обладнання та устаткування; необхідним протипожежним обладнанням; форменим одягом та взуттям доукомплектовані пожежні частини Головного управління ДСНС у Запорізькій області; 2 військові частини, бійці яких несуть службу у зоні ООС, отримали необхідні речі; 4 школи отримали  парти та стільці для розміщення дітей у класах тощо.

- Висловлюю щиру вдячність за вашу підтримку та небайдуже ставлення до проблем, з якими стикнулася наша область. Ця допомога  є виявом гуманізму та співпереживання за долю українського народу. Для Запорізької області Ви, шановний пане Шьоні, справжній друг та партнер. Надаючи допомогу в цей нелегкий для всіх нас час, Ви даруєте не просто матеріальні цінності, а даєте надію, що разом ми подолаємо будь-які негаразди. Від громади я Вам дякую за підтримку. Сподіваюся на подальшу плідну співпрацю, - зазначив голова облдержадміністрації Олександр Старух. 

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни