Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Мелітополі відкрили інфекційну лікарню в рамках програми “Велике будівництво”

11 березня 2021 - 13:35

Сьогодні голова облдержадміністрації Олександр Старух відвідав урочисту церемонію завершення реконструкції відокремленого підрозділу “Інфекційна лікарня” ТМО “Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги”, де ознайомився з якістю оснащення та функціонування закладу.

Відокремлений підрозділ «Інфекційна лікарня» є базовим закладом для надання медичної допомоги пацієнтам з особливо небезпечними хворобами, включаючи COVID-19, для мешканців м. Мелітополя та прилеглих районів.

Відділення збудували 1977 року, та з того часу у ньому не проводилось жодного капітального ремонту. У 2020 році за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку та співфінансування з місцевого бюджету розпочато реконструкцію медзакладу. Об’єкт став учасником національної програми «Велике будівництво». 

Очільник області разом з народним депутатом України Сергієм Міньком, головою обласної ради Оленою Жук, міським головою Мелітополя Іваном Федоровим, Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина Штефаном Кайлем, іншими представниками регіональної та місцевої влади і самоврядування пройшовся приміщеннями відремонтованої лікарні і ознайомився з встановленим там новітнім обладнанням.  

  • Метою програми Президента є покращення об'єктів соціальної сфери та побудова нових доріг. І ми бачимо, як наша область доволі швидко змінюється. Хочу сказати, що в даний момент Мелітополь є лідером реалізації програми, бо тут найшвидше та найякісніше будуються об'єкти, необхідні людям. Тому дякую всій мелітопольській громаді, нашим європейським партнерам, які допомагають у реалізації цих корисних ініціатив, – зазначив Олександр Старух, виступаючи на церемонії відкриття лікарні.

В рамках проєкту реконструкції в медичному закладі здійснено утеплення покрівлі, фасаду та цоколю; відремонтовано ганки, мережі водопостачання, опалення та вентиляції. Також у лікарні встановлена пожежна сигналізація з оповіщенням. Закуплено нове медичне обладнання, а саме: апарати ШВЛ, пересувний цифровий рентген-апарат, інфузійні насоси, дефібрилятори, електрокардіографи, вакуумні аспіратори. 

У закладі проведено нову кисневу мережу, передбачено 129 точок подачі кисню. Щоб оперативніше доправляти хворих із підозрою на COVID-19, швидка допомога району отримала два нових авто. 

При оновленому стаціонарі також працюватиме бактеріологічна лабораторія, яка буде обслуговувати усі заклади охорони здоров’я міста, вона відповідає усім правилам інфекційної безпеки. Для лабораторії вже придбано обладнання, яке дасть можливість проводити якісні  дослідження для пацієнтів.

  • Завдання лікарів - надавати медичну допомогу громадянам. Наше ж завдання, як влади, прикласти максимум зусиль для забезпечення комфортних умов роботи нашим лікарям. Тому сьогодні  хотів би також привітати всіх медиків, які працюватимуть в цій оновленій лікарні. На даний момент ви - найновіший і найкращий медзаклад регіону. Ви - приклад для інших. І я вас з цим вітаю та бажаю успіхів в професійній діяльності, – наголосив Олександр Старух у своєму звернені до колективу закладу.

Також за сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий внесок у справу боротьби з COVID-19 трьох медичних працівників лікарні нагороджено грамотами Запорізької обласної державної адміністрації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби