Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Поточні та заплановані заходи

Студентство області визначило плани на рік

25 березня 2021 - 14:49

В привітальному слові виконувач обов’язків ректора Запорізької політехніки Сергій Яримбаш наголосив на важливості взаємодії органів студентського самоврядування закладів вищої освіти області та додав, що університет  завжди готовий підтримувати студентські ініціативи та всіляко сприяти втіленню їх в життя. 

Начальниця Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова, в свою чергу, виразила вдячність за можливість організувати засідання Ради саме у Запорізькій політехніці, оскільки навчальний заклад завжди славився активним студентським самоврядуванням, які з задоволенням долучаються до заходів, що організовує Управління разом з обласними молодіжними центрами. Посадовиця висловила сподівання, що цього року епідеміологічна ситуація дозволить провести традиційні заходи в офлайн форматі.

До порядку денного роботи ради винесли кадрові питання, зокрема, було обрано заступників голови. Ними стали: представник Запорізького металургійного коледжу ЗНУ – Демид Євтушенко та голова студентської ради Таврійського державного агротехнологічного університету – Микита Семенов. На посаду секретаря Ради обрано Анастасію Сухомлінову – голову студентської ради Мелітопольського державного педагогічного університету.

Крім того, на засіданні обговорили питання внесення змін та затвердження нової редакції Положення про обласну студентську раду при обласній державній адміністрації. Окрему увагу учасники приділили плануванню роботи ради на найближчий рік, обговорено традиційні молодіжні заходи, конкурси, фестивалі та згенеровано дві стратегії роботи Ради, залежно від епідеміологічної ситуації в області.

До заходу також приєдналися: керівник ГО «Ділові Українські Жінки» Ірина Поліектова, яка презентувала проєкти, до яких може долучитися молодь; координатор відокремленого підрозділу Запорізької областї ГО «Українська асоціація студентів» Шац Надія, яка поділилася інформацією щодо діяльності організації з метою налагодження тісного співробітництва із закладами вищої та фахової передвищої освіти області задля захисту прав та інтересів кожного представника студентської родини. 

По завершенню офіційної частини члени ради мали можливість поспілкуватися, обговорити нагальні питання у студентському хабі «FreeTime». Для учасників заходу організували екскурсії Музеєм технічного прогресу та простором «TechnoHub», де студентство області дізналося більше про минуле, сьогодення та майбутнє НУ «Запорізька політехніка».

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району