Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі мости будуються такими темпами, яких ще не бачила країна

2 квітня 2021 - 16:50

Про це заявив заступник голови Офісу Президента України Кирило Тимошенко, який 2 квітня відвідав Запоріжжя з робочою поїздкою. На  майданчику з будівництва мостів через Старий Дніпро посадовця супроводжували голова Укравтодору Олександр Кубраков, голова запорізької облдержадміністрації Олександр Старух та генеральний директор компанії-підрядника Онур Імрак.

Минулого року відкрито рух по низовій частині балкого мосту через Старий Дніпро. Керівництво держави ставить перед будівельниками завдання пришвидшувати роботи на об'єкті, який є флагманом програми Президента «Велике будівництво». 

  • Завдання, яке ставить Президент - до Дня Незалежності відкрити рух по вантовому мосту. Працювати доведеться і вдень, і вночі. Міст будується такими темпами, яких ще не бачила країна, - заявив Кирило Тимошенко під час підходу до преси.

За словами Олександра Кубракова, на сьогодні на продовження будівництва мостів через р. Дніпро надано 2,2 млрд гривень. Загальна вартість становить 11,9 млрд грн.

  • Темпи будівництва – найшвидші. Держава може їх підтримувати фінансово. Роботи проводяться якісно, постійно проводиться технічний нагляд. Об'єкт, який стояв десятиліттями, оживає на очах, - відзначив голова Укравтодору.

Гості урочисто запустили перший етап насування секції №1 низової частини балкового мосту. У присутності високопосадовців насування стартувало зі швидкістю 67,5 метрів на годину. Мостобудівники також змонтували всі необхідні блоки на підходах до мосту та продовжують роботи зі збирання інших секцій.

  • Президент особливу увагу приділяє будівництву запорізьких мостів. Переконаний, що цього року все встигнемо добудувати. Також цьогоріч будуються дороги місцевого значення, які ми підтягнемо до рівня державних. Всі роботи будуть зроблені своєчасно та якісно, - наголосив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Гості також відвідали будівельний майданчик у Кривій Бухті, де ознайомились з ходом укрупнювального збирання металоконструкцій тимчасових та монтажних опор для вантового мосту. Наразі  уже змонтовано 703 тони конструкцій, готових для перевезення на місце будівництва мосту.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі