Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Унікальний комплекс для лікування раку готовий рятувати життя

7 квітня 2021 - 15:15

Під час робочої поїздки до Запорізької області Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов спільно із головою облдержадміністрації Олександром Старухом ознайомився з ходом робіт з облаштування нового корпусу блоку дистанційно-променевої терапії Запорізького регіонального протипухлинного центру.

Міністр оглянув новозбудований корпус блоку променевої дистанційної терапії: місця для прийому пацієнтів, а також безпосередньо операційні зали, в одній з яких вже інстальовано лінійний прискорювач, а в іншій – тривають роботи по обладнанню та планують в майбутньому встановити ще один прискорювач.

Директор диспансеру Михайло Єсаянц під час зустрічі зазначив, що обладнання у бункері, де встановлено лінійний прискорювач, уже введене в експлуатацію та готове до роботи. Наразі протипухлинний центр очікує лише дозвільні документи від Державної інспекції ядерного регулювання. Якщо з отриманням цих дозволів не виникне затримок, лінійний прискорювач запрацює вже у травні цього року.

Олександр Старух в свою чергу відзначив, що встановлене у центрі сучасне обладнання дозволить максимально ефективно лікувати найбільш поширені форми онкозахворювань як-то рак легень і рак молочної залози. Будівництво і встановлення обладнання для першого лінійного прискорювача було завершено у найкоротші терміни – за 14 місяців. Другий лінійний прискорювач планується придбати і ввести другою чергою, після початку повноцінного функціонування першого.

"Наразі в області не існує жодного лінійного прискорювача. Тому якомога швидше треба вводити його у експлуатацію. Я задоволений масштабами проведених тут робіт. Встановлене професійне обладнання дозволить вирішити проблему лікування онкологічних захворювань у Запорізькій області", - поділився своїми враженнями від відвідування медичного закладу Олексій Чернишов.

Запорізький регіональний протипухлинний центр є базовим закладом для надання медичної допомоги пацієнтам з онкологічними захворюваннями та підозрою на них для мешканців Запорізької області. Потужність протипухлинного центру - 305 ліжок (з них 190 хірургічних, 60 радіологічних та 55 онкохіміотерапевтичних). В середньому за рік у Запорізькому регіональному протипухлинному центрі отримують медичну допомогу до 10 тисяч пацієнтів. Щорічно в Запорізькій області реєструється 5-6 тис. нових випадків онкопатології, з яких 3-3,5 тис. хворих потребують проведення променевої терапії.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби