Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Розбудова інфраструктури о. Хортиця в рамках програми «Велике будівництво»

Обласна влада запрошує на велику розмову щодо Хортиці

13 квітня 2021 - 12:34

Стартує всеукраїнське обговорення долі легендарного острову Хортиця. Ініціатором великої розмови виступає Запорізька обласна державна адміністрація. Про це на пресконференції сьогодні заявив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

На думку керівника регіону, настав час для того, аби всі усвідомили місце та роль Хортиці в країні. Крім того, важливо зрозуміти, що наразі відбувається на острові та в яких напрямках він може розвиватись. Саме для цього вирішено провести низку обговорень на різні теми: туризм, культура, відпочинок, інфраструктура та інші.

- Саме для того, аби розуміти, що зараз на Хортиці, що може та має там бути, обласна влада починає велику розмову про долю острова. Це буде дискусійна платформа «Хортиця: видатна історія - велике майбутнє». Відверта розмова, в якій зможуть взяти участь всі охочі. Зберігаючи автентичність та унікальність острову, ми повинні зрозуміти майбутнє Хортиці. До такої дискусії запрошуються відповідні експерти, фахівці регіонального, всеукраїнського та міжнародного рівнів, - наголосив Олександр Старух.

Перший етап обговорень в рамках дискусійної платформи «Хортиця: видатна історія - велике майбутнє» вже заплановано цієї п’ятниці, 16 квітня, об 11:00. Зважаючи на карантинні обмеження переважна частина розмови буде тривати онлайн. Долучитися до неї зможе кожен. Для цього потрібно буде лише заповнити відповідну «Google-форму», посилання: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScSG2BctqIept7_2oaxrH03GaqtI2CJMRzCAwU1FZeJ1K19CQ/viewform

Обговорення триватиме на базі громадської організації «Запоріжжя. Платформа спільних дій», адже у них є досвід та можливість проведення таких заходів з великою кількістю учасників. Організація виступить офіційним партнером великої розмови щодо Хортиці.

Нагадаємо, що голова облдержадміністрації вже провів виїзну нараду на Хортиці, під час якої учасники заходу ознайомилася з проблемами Музею історії запорозького козацтва. Ситуація там вже критична, будівля перебуває в аварійному стані та 6 років не працює. Цього року нарешті Музей буде відремонтовано та відкрито для відвідувачів. В рамках ініціативи Президента України Володимира Зеленського за участю Міністерства Культури України буде оновлено 100 культурних об'єктів, серед яких і наш Музей історії запорозького козацтва.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області