Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Поточні та заплановані заходи

Бразильське джиу джитсу онлайн, перемога патрульних і рівні можливості для всіх. Як пройшов другий етап Ukraine National Challenge у Харкові

11 квітня 2021 - 09:52

У Харкові пройшов другий етап Національного чемпіонату Ukraine National Challenge (UNC) з бразильського джиу джитсу. Без глядачів, з дотриманням усіх санітарних норм на шість татамі вийшли спортсмени із десятків міст України, були представники США, Азербайджану і Киргизстану.

10 квітня в Харкові зібралися атлети із 42 клубів. Наймолодший учасник – п'ятирічний Захар Пасенок – приїхав зі Снятина Івано-Франківської області і зумів завоювати «бронзу» чемпіонату у своїй віковій категорії.

«Температурний скринінг, маски, дистанція на зважуванні і в залі – все це потрібно робити, адже здоров'я наших учасників – це головне, про що ми повинні піклуватися під час чемпіонатів», – говорить президент Всеукраїнської федерації бразильського джиу джитсу Георгій Лаговський.

Спортсмени зійшлися в поєдинках у техніках Gi і No-Gi, в категоріях «Діти», «Юніори», «Дорослі» і «Майстра». Під час чемпіонату розіграли 198 комплектів нагород. Так, спортивна команда ZR Team Dnipro в Харкові змогла завоювати два командних кубка за друге місце у загальнокомандному заліку і більше десятка "золотих", "срібних", "бронзових" медалей.

Нагороду отримав і 18-річний спортсмен з ментальними особливостями Єгор Старов – на татамі він зумів виграти "бронзу". "Хочу висловити величезну подяку за те, що у Єгора може бути учасником змагань, за те, що організатори підтримують таких дітей, яким це особливо необхідно. І окрема подяка супернику Єгора, Руслану Поповичу. Він був швидше другом на татамі, ніж суперником ", - говорить тренер Юлія Грінченко.

А ось збірна Департаменту Патрульної поліції посіла перше командне місце. Під час Чемпіонату підтримувала колег начальник Патрульної поліції Харкова Олена Стрижак, яка стала почесним гостем чемпіонату.

«Щороку в Департаменті патрульної поліції проходить чемпіонат із джиу джитсу. Серед наших спортсменів є чемпіони не тільки України. На харківському етапі UNC виступали поліцейські із різних міст України – це чоловіки і жінки різного віку, які виступали в різних вагових категоріях», – каже Олена Стрижак. За її словами, такий прикладний вид спорту допомагає патрульним поліцейським завжди бути в хорошій фізичній формі, що вкрай важливо під час несення служби.

Ахмед Клейн приїхав на чемпіонат зі своїми вихованцями з міста Оріхів Запорізької області. Серед юних спортсменів були і його дочки – Злата і Марія.

"Спасибі організаторам за можливість виступити і показати свої вміння та напрацювання. Чемпіонат пройшов на вищому рівні, дітей абсолютно не бентежило те, що в залі не було глядачів. Наші спортсмени щасливі, а ми пишаємося ними. Марія і Злата Клейн взяли по дві "золоті" медалі. Анна Міхісор повезла додому теж "золото", Назар Назаренко – "золото" і "срібло", Артем Шрамко – "золото" ", – розповів Ахмед.

За чесне суддівство на чемпіонаті відповідали сім професійних рефері. Серед них була і Богдана Голуб з Києва, яка вісім років свого життя присвятила джиу джитсу.

"Я працюю рефері як на дорослих, так і на дитячих поєдинках, у чоловіків і у жінок. Звичайно, різниці немає кого судити, адже головне –ми повинні приймати чесні і справедливі рішення. Я переживаю за всіх спортсменів, але за дітей завжди хвилююся особливо", – говорить Богдана Голуб.

Звичайно, спортсменам, які зібралися в спорткомплексі «Локомотив» не вистачало підтримки глядачів в залі, але це ніяк не позначилося на самій атмосфері заходу і результатах. «У мене все вийшло. Це вже мій п'ятий чемпіонат. Сьогодні я завоював «золото», а головна моя мета – зібрати пояс чемпіона (UNC)», – говорить шестирічний Аарон Щербина із Дніпра.

Організатори подбали про те, щоб вболівальники цього виду спорту теж були причетні до спортивної події – і провели онлайн-трансляцію усіх поєдинків. Так що фанати в різних куточках країни змогли повболівати за своїх фаворитів і у повній мірі розглянути всі RNC, торреада пас, берімболо і гарди.

«На щастя, все відбулося і ми встигли провести чемпіонат до вступу Харкова у «червону» карантинну зону. Тепер починаємо підготовку до одеського етапу Ukraine National Challenge по бразильському джиу джитсу. Будемо сподіватися, що епідситуація в країні дозволить його провести 15 травня», – каже Георгій Лаговський.

Читайте також

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області