Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області працюватиме більше ста пунктів щеплення проти COVID

27 квітня 2021 - 11:30

Набирає обертів вакцинальна кампанія. З 28 квітня в регіоні  буде працювати вже 99 стаціонарних пунктів щеплення при медичних закладах. Також щеплення проти COVID буде проводитись силами мобільних бригад медиків.

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ОДА Олексій Кулинич під час засідання оперативного штабу з протидії COVID-19.

За останню добу щеплено 660 осіб. Всього ж з початку вакцинальної кампанії охоплено першим щепленням 21 тис 844 особи.

Протягом поточного тижня головний акцент планується зробити на вакцинацію громадян, старших за 65 років. За словами координатора з вакцинації обласного лабораторного центру Марини Колерової саме ця категорія населення має низький рівень охоплення щепленням. Згідно статистичних даних, нині провакциновано лише 2% осіб з цієї цільової групи.

Вчора Запорізька область отримала 13 тис 300 доз вакцини Астра-Зенека, яка буде використовуватись протягом 28-30 квітня для осіб віком 65+, а в подальшому і для інших категорій. Також отримано 1170 доз вакцини Пфайзер, яка буде використовуватись для людей у інтернатних закладах і будинках для людей похилого віку, а також для працівників ДСНС та прикордонників.За словами медиків, потреби Запорізької області у вакцині забезпечено у повному обсязі.

Згідно рішення оперативного штабу з протидії COVID-19, в кожному пункті щеплення має проводитись мінімум 90 вакцинувань на добу. При цьому на медичні заклади покладається завдання організації колл-центрів, які інформуватимуть громадян про час і місце тестування, надаватимуть іншу актуальну інформацію з питань вакцинації. 

За словами Олексія Кулинича, завданням найближчих днів для медиків стане максимальна координація дій і синхронізація першої та другої хвилі вакцинації, оскільки темпи щеплення у Запорізькій області лише зростатимуть.

  • Нам необхідно визначити спроможність медичної системи за кількістю зроблених щеплень на добу. Оскільки саме рівень охоплення щепленням відзначається на рівні розповсюдження захворюваності по території. Тому ми запроваджуємо оцінку якості роботи кожного пункту вакцинації, - відзначив, підбиваючи підсумки, директор Департаменту охорони здоров'я. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області