Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Поточні та заплановані заходи

Як молодь Запоріжжя відсвяткувала День Європи

17 травня 2021 - 18:02

У суботу, 15 травня, на Запорізькому публічному просторі, що поруч із Обласним центром молоді, відбувся масштабний захід, присвячений Дню Європи. Завданням події стало знайомство з можливостями, які пропонує Європейський союз для українців, а також урізноманітнення дозвілля містян.

Через карантинні обмеження на майданчику під відкритим небом вдалося зібрати близько 200 осіб. Відвідувачі простору могли завітати до кількох локацій, аби перевірити власні знання країн ЄС, помандрувати їх місцинами, стати учасниками імпровізаційного шоу і влаштувати пікнік з живою музикою. На подію привітати молодь зі святом завітав заступник начальника Управління молоді, фізичної культури та спорту ЗОДА Владислав Ковпак, а онлайн до події приєднався заступник Міністра молоді та спорту з питань європейської інтеграції  Андрій Чесноков.

Протягом кількох годин на публічному просторі працювало міні-наметове містечко, в якому волонтери розповідали про субрегіони Європи: Скандинавію, Балкани, Східну Європу, Балтію, Середземномор'я, Альпійський регіон і Нормандію. Також там розташувалися інформаційні плакати, з яких відвідувачі заходу дізналися про економічні та соціальні умови їх умовного розподілу, а також цікаві факти про країни континенту. Першою активністю, що проводилася у цей день на ЗПС, став тематичний квіз. Фанати інтелектуальних баталій змагалися у знаннях про европейські культури й мистецтво. Три команди переможців отримали подарунки від посольств країн ЄС. У цей час до виходу на сцену - іншої локації події - готувалося гумористичне шоу “Improviz”, яке тепло зустріла аудиторія події. Після цього акомпанувати хорошому настрою та пікніку взялася творча й співоча молодь Запоріжжя. Ведучим “Дня Європи” був Юрій Мурашковський.

Підтримку у проведенні "Дня Європи" виявило Управління молоді, фізичної культури та спорту ЗОДА. Допомогу в пошуку волонтерів, завдяки яким були створені локації події, забезпечила ГО “СВОІ”. Подарунки за участь в активностях Центру молоді надали  Посольства Литви та Німеччини, а також Представництво ЄС в Україні.

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни