Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область продовжує плідно співпрацювати із ООН

11 червня 2021 - 13:35

Сьогодні заступник голови Запорізької ОДА Руслан Шиханов зустрівся з представниками Програми ООН з відновлення та розбудови миру.

Ольга Логвін,  Валентина Смаль та Анджей Болеста прибули до Запорізького краю презентувати один із компонентів програми –  «Економічне відновлення та розвиток інфраструктури» та розповісти про інші напрями роботи з підтримки і розвитку бізнесу, професійної освіти, громадянського суспільства.

До заходу також приєдналися начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Артур Бойко та заступниця директора Департаменту освіти і науки Олена Сороченко.

Програма ООН із відновлення та розбудови миру забезпечує пріоритетні потреби на сході України ще з початку збройного конфлікту навесні 2014 року. Вона спрямована на зміцнення громадської безпеки та соціальної згуртованості, підтримку відбудови економіки постраждалих від конфлікту громад. 

В рамках Програми ООН в Запорізькій області реалізуються наступні проєкти: «Підтримка підприємництва та розвитку зайнятості на Азовському узбережжі в Донецькій та Запорізькій областях», «Підтримка ВПО та осіб, постраждалих внаслідок конфлікту, шляхом створення робочих місць і відновлення економічної інфраструктури в Донецькій та Луганській областях та вздовж Азовського узбережжя у Запорізькій області» та «Побудова демократичного, мирного та ґендерно рівноправного суспільства в Україні». Під час пандемії в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру було профінансовано понад 160 мікробізнесів, які зазнали втрат від карантинних обмежень, проводилися онлайн-курси з електронної комерції тощо. 

Крім того, якщо раніше учасниками різних проєктів могли стати лише південні громади нашого регіону, то наразі географія Програми ООН з відновлення та розбудови миру розширилася на всі території Запорізького краю.

Також одним із напрямків Програми є підтримка в Україні реформи професійної освіти. Валентина Смаль розповіла, що в нашій області закладам профтехосвіти надається фінансова підтримка на проведення ремонтів та реконструкцій училищ, постачається нове обладнання, оновлюються навчальні програми. Додатково у рамках Програми реалізуються проєкти зі створення при закладах профосвіти наглядових рад, розробки стратегій розвитку училищ та викладання у них основ підприємницької діяльності для вчителів і учнів. 

  • Справа, яку ви робите, надзвичайно важлива. Особливо це актуально зараз, коли громади лише починають опановувати всі, покладені на них в ході  реформи децентралізації, зобов’язання. Тому, зі свого боку, ми підтримаємо всі ваші ідеї та ініціативи, - підкреслив Руслан Шиханов під час розмови. 


Довідково.

Більш детально про Програму ООН з відновлення та розбудови миру можна дізнатися за посиланням

Ознайомитися з цьогорічною виставкою «Схід Експо» можна на сайті.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону