Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область зміцнює кордони

26 липня 2021 - 14:09

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Шустова відбулось перше засідання робочої групи з облаштування державного кордону в межах Запорізької області.

Як повідомив Володимир Шустов, потреба у підготовці пропозицій  з цього питання пов'язана зі змінами у нормативній базі. Так, були внесені зміни до Водного і Земельного кодексів України та Закону України "Про державний кордон України" в частині надання військовим частинам Державної прикордонної служби України у постійне користування землі водного фонду з метою забезпечення національної безпеки.

Також на виконання вищезазначеного Закону України в 2021 році розроблено проєкт концепції Державної цільової правоохоронної програми облаштування державного кордону щодо будівництва інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій Державної прикордонної служби України на період до 2031 року. Також затверджено паспорт бюджетної програми на 2021 рік з інженерно-технічного облаштування кордону. Ним передбачено використання бюджетних коштів у сумі більш ніж 338 млн грн  за напрямками інженерно-технічного облаштування україно-російського державного кордону в межах Чернігівської, Сумської, Харківської та Луганської областей, україно-молдовського державного кордону, території прилеглої до адміністративної межі з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим.

За результатами обговорення Управлінню Державного земельного кадастру Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області у взаємодії з Бердянським прикордонним загоном доручено надати до облдержадміністрації інформацію щодо первинного аудиту земельних ділянок, що надані у користування Державній прикордонній службі України для виконання нею завдань за призначенням, а також, за необхідності, підготувати пропозиції щодо додаткового відведення земель Державній прикордонній службі України.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області