Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Розбудова інфраструктури о. Хортиця в рамках програми «Велике будівництво»

Острів Хортиця - символ доступності та безбар’єрності

5 серпня 2021 - 15:50

Сьогодні до Запорізького краю завітала дружина Президента України Олена Зеленська. Перша леді разом із заступником Керівника Офісу Президента Кирилом Тимошенком, Міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком та головою облдержадміністрації Олександром Старухом відвідали острів Хортиця та оглянули хід робіт на об’єктах "Великої реставрації".

Сьогодні на острові тривають роботи з оновлення фасаду Музею історії запорозького козацтва та облаштування Кургану Єдності. Одним з основних завдань будівництва є врахування вимог безбар’єрності, доступності острову для всіх і кожного. 

Відвідавши Хортицю, Олена Зеленська зауважила, що острів достатньо великий, тому процес створення доступного простору є складним та кропітким, адже потрібно враховувати всі нюанси, потреби різних категорій населення. 

  • Хортиця має стати тим першим масштабним прикладом, який покаже всій країні, як має виглядати дійсно безбар’єрний простір. Кожен великий шлях складається з маленьких кроків. Але  сьогодні я побачила не малий крок. Роботи, які вже проведені, дійсно вражають, -  зазначила Перша леді. 

Дружина Президента також наголосила, що тема безбар’єрності дійсно актуальна для всіх, а не тільки для окремих верств населення. 

  • Всі ми різні, і кожен з нас в той чи інший етап свого життя може відчувати різні бар'єри. Однак держава має робити все для того, щоб створити якомога доступніший простір, забезпечити рівні умови для всіх, - сказала Олена Зеленська. 

Під час відвідування острову Хортиця Перша леді зустрілася із представниками громадськості -  маломобільними групами людей. Спілкуючись з громадянами, дружина Президента України запитувала у них їх враження від вже втілених в життя змін на острові та цікавилась, яких ще умов не вистачає для повної доступності території. 

  • Сьогодні разом з колегами ми побачили, як проходить обладнання доступного простору на Хортиці, і маю сказати, що роботи ще багато, але результати вже є. За подальшим оновленням острову будуть пильно слідкувати представники громадськості, щоб кожен мешканець нашої країни зміг без перешкод і з комфортом дістатися будь-якого куточку цього надзвичайного місця і насолодитися його красою, - резюмувала Олена Зеленська. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни