Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Актуальні пропозиції ФДМУ

Колишні руїни бази відпочинку у Приморську почали приносити прибуток новим власникам та державі

13 серпня 2021 - 08:38

Під час робочої поїздки до Приморська голова облдержадміністрації  Олександр Старух разом із начальницею Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях Владиславою Панасенко, відвідали раніше приватизований об'єкт державного майна та пересвідчилися у ефективності економічної політики держави у царині роздержавлення. 

Посадовці ознайомилися з роботою   курортного комплексу Grand Family Appartments, який до 2017 року перебував у державній власності та мав назву туристично-оздоровчий комплекс «Горіховий Гай». 

База відпочинку, побудована у 1989 році, тривалий час не працювала та перетворилася на руїну.  У 2017 об'єкт виставили на продаж. За нього змагались декілька учасників. Результат  відкритих торгів комплексу - майже 4 млн гривень до державної скарбниці. Майно отримало ефективного приватного власника. 

Сьогодні комплекс приймає відпочиваючих, забезпечує роботою кілька десятків людей, сплачує податки та приносить прибуток.

Як зазначив новий власник курортного комплексу Олексій Фокарді, його реконструкція після купівлі була нелегкою справою. Довелося реконструювати існуючі старі будівлі, підіймати інженерні мережі. Будівництво продовжується і сьогодні, адже інвестор бажає зробити відпочинок гостей більш комфортним. Так, у цьому році до 3-х існуючих на території комплексу басейнів додався четвертий з підігрівом. Також в планах на наступні три роки - збудувати нові корпуси, ресторани, будівлю для адміністрації та персоналу

Начальниця Управління Фонду державного майна України Владислава Панасенко подякувала інвестору і висловила сподівання, що інші об'єкти, виставлені державою на продаж у Запорізькій області, також найдуть свого ефективного власника.

  • Приватизація допомагає державі більш ефективно експлуатувати занедбані об’єкти  і перетворити їх на дуже цікаві локації. Основна лінія, яку проводить Фонд держмайна на сьогодні - це прозорість і доступність. Це основний меседж. Всі все знають. Є сайт Фонду Державного майна, на ньому можна побачити всю інформацію про об’єкти, є покрокова інструкція. Кожен може переглянути і зрозуміти, як можна ініціювати приватизацію.

Підсумовуючи побачене, голова облдержадміністрації Олександр Старух підкреслив, що держава сьогодні приділяє велику увагу приватизації, та висловив впевненість, що майбутнє країни - у синергії влади та інвесторів.

  • Базу відпочинку вдалося зберегти. Інвестор зробив із занедбаної будівлі сучасний комплекс для сімейного відпочинку.  Це об'єкт успішної приватизації, це робота ефективного власника. І це приклад для інших інвесторів, що можна працювати з державним майном,  - підкреслив посадовець.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність