Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек

30 вересня 2021 - 12:34

Сьогодні провідні обласні бібліотеки підготували відвідувачам різнопланові заходи, які будуть цікавими великому колу шанувальників бібліотечної справи.

Так, Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека розпочинає святкові заходи 30 вересня з 9.00 і триватимуть вони до 19.00. Буде працювати літературний клуб «Книжковий світ». Протягом дня на різних поверхах бібліотеки будуть проходити: брейн-ринг «Літературний дайвінг», зустріч з Оленою Бєляєвою («Слідами стародавніх цивілізацій. Лікія»), міні-турнір з настільного тенісу, майстер-класи «Осінній шарм» та «Газетне лозоплетіння», вікторина «Чорна кішка» з використанням мобільного додатку «Actionbound», презентації книг.

Відбудуться відкриття виставок: «Книги на віки» до 280-річчя Петра Симона Палласа, відомого натураліста xvii-xix ст., дослідника Приазов’я та Криму (автор найстаріших книжкових пам’яток з рідкісного фонду ЗОУНБ); українського графіка і художника Олега Кіналя (місто Тернопіль) «Лицарі віри і шаблі». Працівники бібліотеки проведуть книгознавчу екскурсію «Подорож до чудового світу книги» (книжкові пам'ятки та колекції з рідкісного фонду ЗОУНБ). Для маленьких відвідувачів будуть діяти дитячі куточки: настільні ігри, вікторини, розмальовки, конкурси.

Завершиться бібліотечне свято акустичним концертом «VanillaVinil» (кавер-версії на відомі українські хіти).

У Запорізькій обласній бібліотеці для юнацтва 30 вересня об 11.00 у форматі «Читацького щоденника» про свої улюблені книжки розповість журналістка, теле- й радіоведуча Ольга Вакало. А о 13.00 відбудеться презентація збірки п’єс «Звір» запорізької драматургині, лауреатки премії «Коронація слова» Наталії Ігнатьєвої. Модеруватиме зустрічі Олена Ольшанська, поетка та бібліотекарка.

Заходи будуть відбуватись як у бібліотеці , так і в онлайн-форматі.

У Запорізькій обласній бібліотеці для дітей «Юний читач» 30 вересня оголошено Днем відкритих дверей. Тут відбудуться: бліц – хвилинка «#Інфознайко»,  віртуальна виставка «Усі шляхи ведуть до бібліотеки», реаліті гра «Сам собі бібліотекар», майстер - класи з паперопластики «Час читати»  та «Ода біленькій хаті»  (до 120-річчя від д. н. українського письменника, шевченкознавця  Д.Ф. Красицького ) тощо.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака