Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Намічено шляхи реформ паливно-енергетичного комплексу та сфери енергозбереження

16 квітня 2010 - 12:25

Відбулися перші засідання підгруп робочої групи «Технологічна модернізація економіки і розвиток інфраструктури» Комітету з економічних реформ у Запорізькій області, на яких визначено основні напрямки та пріоритети у їхній роботі.

Так, члени підгрупи «Розвиток паливно-енергетичного комплексу»  одностайно дійшли висновку, що комплексне вирішення проблем галузі полягає у вдосконаленні нормативно-законодавчих актів (закони України «Про електроенергетику»та «Про питну воду та водопостачання», Водний кодекс України, постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України), якими необхідно врегулювати правовідносини між споживачами та енергопостачальними компаніями і енергогенеруючими підприємствами.

Крім того, розглядались проблемні питання, пов’язані з передачею та будівництвом газопроводів, будівництвом об’єктів вітроенергетики та розвитком енергогенеруючих підприємств.

Також  була акцентована увага на тарифній політиці формування цін на енергоносії як для споживачів, так і енергопостачальних підприємств, забезпеченні обов’язковості  платіжної дисципліни за спожиті енергоносії.

За результатами засідання вироблено графік засідань та першочергові завдання  робочої групи.

Підгрупа «Енергозбереження» розглянула організаційні аспекти роботи, окреслила напрямки удосконалення державної політики щодо енергозбереження.

Результатом діяльності підгрупи на регіональному рівні має стати розробка Запорізької обласної економічної програми енергоефективності на 2010 – 2015 роки. Члени підгрупи зійшлися на думці, що Програма має базуватися на науково обґрунтованих підходах з урахуванням індивідуальних особливостей окремих районів області.

У ході засідання також погоджено перелік відповідних інфраструктурних проектів з енергозбереження.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів