Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

Повідомлення щодо оприлюднення проєкту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Запорізької області на 2022 рік та Звіту про стратегічну екологічну оцінку (СЕО)

12 жовтня 2021 - 14:28

Повідомлення
щодо оприлюднення проєкту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Запорізької області на 2022 рік та Звіту про стратегічну екологічну оцінку (СЕО)

На виконання вимог п.4 ст.12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» на офіційному вебсайті Запорізької облдержадміністрації (https://www.zoda.gov.ua/article/2515) 12.10.2021 розміщено проєкт Програми соціально-економічного та культурного розвитку Запорізької області на 2022 рік (далі – проєкт Програми 2022) та Звіт про СЕО.

1. Повна назва документа державного планування, що пропонується, та стислий вигляд його змісту.

Проєкт Програми соціально-економічного та культурного розвитку Запорізької області на 2022 рік є документом державного планування місцевого рівня, яким визначаються пріоритетні напрями регіонального розвитку задля підвищення стандартів життя населення, у тому числі на основі створення умов для розвитку конкурентоспроможної та інноваційної економіки, забезпечення гармонійного розвитку всіх громад регіону.

2. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування.

Запорізька обласна рада.

3. Передбачувана процедура громадського обговорення, у тому числі:

а) дата початку та строки здійснення процедури

Громадське обговорення проєкту Програми та Звіту про СЕО проводиться у період з 12.10. по 12.11.2021 включно.

б) способи участі громадськості (надання письмових зауважень і пропозицій, громадські слухання тощо).

Зауваження і пропозиції подаються до Департаменту економічного розвитку і торгівлі Запорізької ОДА (69107, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 164, каб.452, або на електронну адресу dert@zoda.gov.ua).

Письмові пропозиції подаються: фізичними особами – із зазначенням ПІБ, місця проживання, із особистим підписом; юридичними особами – із зазначенням найменування та місця знаходження. Анонімні зауваження та пропозиції не розглядаються.

в) дату, час і місце проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення)

Задля максимального дотримання карантинних вимог громадські слухання не передбачені.

г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проєктом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується проєкту документа державного планування

З проєктом Програми 2022 рік та Звітом про СЕО можна ознайомитися у Департаменті економічного розвитку і торгівлі Запорізької ОДА, (69107, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 164).

З екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення можна ознайомитися у Департаменті захисту довкілля облдержадміністрації та у Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації (69107, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 164).

ґ) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштова та електронна адреса та строки подання зауважень і пропозицій

Департамент економічного розвитку і торгівлі Запорізької ОДА (69107, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 164, каб.452, електронна адреса dert@zoda.gov.ua), з 12.10. по 12.11.2021 включно.

д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується проєкту документа державного планування

Департамент захисту довкілля облдержадміністрації.

Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації.

4. Транскордонні консультації в рамках зазначеної процедури стратегічної екологічної оцінки не проводяться.

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі