Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Районам Запорізької області варто посилити роботу з імунізації населення

4 листопада 2021 - 10:01

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух учора провів селекторну нараду з головами районних державних адміністрацій області. Головною темою розмови стало покращення показників вакцинації на територіях. 

як розповіла координаторка з питань імунізації проти COVID-19 на території Запорізької області Марина Колерова, показники вакцинації в регіоні нижчі за загальнонаціональні. Двома дозами охоплено 15,5 % дорослого населення області. 

Найвищі показники мають міста -  у Запоріжжі, Мелітополі та Бердянську в середньому  24% дорослих  отримали першу дозу, у Василівці 23.2%. Найнижчі показники у Кам’янці-Дніпровській - 12.8%, Молочанську - 13.2 %, Токмаку - 13.5 %

 

Голова ЗОДА Олександр Старух дав доручення керівникам територій покращити комунікації з місцевим населенням та посилити інформаційну кампанію стосовно вакцинації. Також створити всі умови для доступної вакцинації - організувати пересувні бригади вакцинації, тимчасові пункти або підвіз людей.



-В країні наднапружена ситуація триває третій тиждень. А ми сьогодні не відчуваємо на обласному рівні достатньої роботи на місцях - чекаємо графік роботи пунктів вакцинації на вихідні, скільки бригад готово робити щеплення. Також радимо вам використовувати  дашборди, які  дозволять дивитися статистику вакцинації по кожному лікарю і кожній лікарні та виправляти показники, - зазначив Олександр Старух.

 

Також в ході наради голова ЗОДА наголосив на необхідності терміново збільшити кількість вакцинованих водіїв громадського транспорту, адже сьогодні цей показник складає лише 58%. Та посилити роботу стосовно  щеплення держслужбовців та працівників органів місцевого самоврядування і працівників великих підприємств  - поки не на всіх територіях ці показники відповідають необхідним. 

Крім того, Олександр Старух нагадав про необхідність поновити вакцинальну кампанію серед освітян, адже за вимогами червоної зони карантину для того щоб працювали заклади освіти, має бути вакциновано 100% працівників. Сьогодні  71% запорізьких освітян пройшли повний цикл вакцинації.

Також Олександр Старух нагадав керівникам територій про необхідність посилення контролю за виконанням протиепідеміологічних заходів “червоної зони” карантину, зокрема, у громадському транспорту та громадських місцях.

 

Департамент культури та інформаційної політики 


 

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області