Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завершується реконструкція приймального відділення 9 міської лікарні за програмою “Велике будівництво”

4 листопада 2021 - 12:30

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух сьогодні відвідав міську лікарню Запоріжжя № 9. У цьому медичному закладі завершується ремонт приймально-реанімаційного відділення в рамках програми Президента України “Велике будівництво”. Хід робіт дещо уповільнює той факт, що 9 міська лікарня Запоріжжя на сьогодні є найбільшим ковідним шпиталем регіону -  частину відділення вже використовують за призначенням. 

Олександр Старух оглянув інфекційні бокси та хірургічний блок, лабораторію, кабінет ендоскопії, протишокову операційну й інші приміщення приймального відділення. Як розповів головний лікар закладу, Кирило Нерянов - в результаті реконструкції відділення логістично спроектовано так, аби максимально швидко провести будь-яку можливу маніпуляцію пацієнту, який знаходиться у тяжкому стані. 



  • Це найбільша ковідна лікарня по навантаженню в усій області, і вона  зараз завантажена майже на повну потужність.  Та попри те, що підряднику доводиться проводити роботи в лікарні, яка  працює і приймає хворих на ковід - роботи майже завершено. У порівнянні з попередніми місяцями темпи ремонту покращилися – завдяки співпраці з міською владою. Підрядник нас запевнив, що за 3 тижні все буде завершено. Це дуже важливо в сьогоднішніх обставинах, щоб збільшити спроможність медичної системи. Коли належні умови створені - краще надаються послуги. Ми дуже раді, що нарешті в місті зрушила з мертвої точки ця проблема. Якби ми зрушили її півроку тому, то воно б вже працювало. Чому ми говоримо, що дуже важливо все вчасно будувати і здавати - бо це  не просто питання будівництва, це питання життя і здоров’я людей! - наголосив Олександр Старух.


Капітальна реконструкція проведена на площі 2000 кв м. Завдяки їй приймальне  відділення перетворилося на відділення невідкладних станів або “лікарню в лікарні”, яке об’єднало в собі все необхідне, аби в перші ж хвилини надати допомогу важкому хворому. В цьому відділенні  пацієнт може отримати повну діагностику на спецобладнанні, такому як рентген, томограф, ангиограф, МРТ, пройти лабораторні дослідження, огляд всіх вузьких спеціалістів, тут же можуть терміново провести операцію. 

Це приймальне відділення з новою філософією роботи  стане одним з дев’яти у Запорізькій області, які капітально оновлено за програмою Президента України “Велике будівництво”.


Департамент культури та інформаційної політики


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області